
Nu știm care e rețeta lui originală, dar noi am mâncat prima dată acest bors de sfeclă în zona Sucevei și ne-a plăcut. Este gustos și foarte sățios, mai ales că la final i-am pus și ceva smântână.

Borș de sfeclă
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
3 3 sfecle
4 4 cartofi
1/2 1/2 varză (albă sau roșie, aproximativ 300 de grame)
1 1 ceapă mare
3 3 morcovi
2 linguri 2 de ulei
3 l 3 apă (sau supă stock de legume)
150 g 150 pastă de tomate
2 2 lingurițe de sare
3 3 foi de dafin
2 linguri 2 de oțet (sau 300 ml borș fiert separat)
1 linguriță 1 de zahăr (opțional)
3 3 caței de usturoi
Piper
Mărar
Smântână (sau iaurt)
Cum să faceți
- Într-o oală mare puneți la fiert apa (sau supa de legume) cu foile de dafin. Între timp, spălați, curățați și tăiați legumele.
- Odată ce apa a dat în clocot, adăugați varza, acoperiți și aduceți la temperatura de fierbere. Apoi reduceți căldura și gătiți timp de 20 de minute.
- Între timp, într-o tigaie, căliți în ulei ceapa și morcovii pentru 5 minute. Adăugați sfecla tăiată bastonașe și mai gătiți 3-4 minute.
- Puneți legumele călite peste varza care fierbe, adăugați cartofii, pasta de roșii și sarea. Acoperiți și fierbeți la foc mic 20 de minute.
- Apoi luați de pe foc, puneți oțetul, usturoiul zdrobit, zahărul și piper proaspăt râșnit. Amestecați și lăsați acoperit, aproximativ 10 minute, cât să se combine aromele. Mărarul tocat fin îl puneți ultimul.
- Noi am mâncat borșul de sfeclă cu smântână și pâine proaspătă. Poftă bună și vouă!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete