fbpx

Borș de sfeclă

borș de sfeclă

Nu știm care e rețeta lui originală, dar noi am mâncat prima dată acest bors de sfeclă în zona Sucevei și ne-a plăcut. Este gustos și foarte sățios, mai ales că la final i-am pus și ceva smântână.

borș de sfeclă

Borș de sfeclă

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 3 sfecle

  • 4 cartofi

  • 1/2 varză (albă sau roșie, aproximativ 300 de grame)

  • 1 ceapă mare

  • 3 morcovi

  • 2 linguri de ulei

  • 2-2,5 l apă (sau supă stock de legume)

  • 150 g pastă de tomate

  • 2 lingurițe de sare

  • 3 foi de dafin

  • 300-400 ml borș fiert separat (sau 2-3 linguri de oțet, după gust)

  • 1 linguriță de zahăr (opțional)

  • 3 caței de usturoi

  • Piper

  • Mărar

  • Smântână (sau iaurt)

Cum să faceți

  • Într-o oală mare puneți la fiert apa (sau supa de legume) cu foile de dafin. Între timp, spălați, curățați și tăiați legumele.
  • Odată ce apa a dat în clocot, adăugați varza, acoperiți și aduceți la temperatura de fierbere. Apoi reduceți căldura și gătiți timp de 20 de minute.
  • Între timp, într-o tigaie, căliți în ulei ceapa și morcovii pentru 5 minute. Adăugați sfecla tăiată bastonașe și mai gătiți 3-4 minute.
  • Puneți legumele călite peste varza care fierbe, adăugați cartofii, pasta de roșii și sarea. Acoperiți și fierbeți la foc mic 20 de minute.
  • Apoi luați de pe foc, puneți borșul, usturoiul zdrobit, zahărul și piper proaspăt râșnit. Amestecați și lăsați acoperit, aproximativ 5 minute, cât să se combine aromele. Mărarul tocat fin îl puneți ultimul.
  • Noi am mâncat borșul de sfeclă cu smântână și pâine proaspătă. Poftă bună și vouă!
Tags: