fbpx

Borș de sfeclă

borș de sfeclă

Nu știm care e rețeta lui originală, dar noi am mâncat prima dată acest bors de sfeclă în zona Sucevei și ne-a plăcut. Este gustos și foarte sățios, mai ales că la final i-am pus și ceva smântână.

borș de sfeclă

Borș de sfeclă

5 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 3 sfecle

  • 4 cartofi

  • 1/2 varză (albă sau roșie, aproximativ 300 de grame)

  • 1 ceapă mare

  • 3 morcovi

  • 2 linguri de ulei

  • 3 l apă (sau supă stock de legume)

  • 150 g pastă de tomate

  • 2 lingurițe de sare

  • 3 foi de dafin

  • 2 linguri de oțet (sau 300 ml borș fiert separat)

  • 1 linguriță de zahăr (opțional)

  • 3 caței de usturoi

  • Piper

  • Mărar

  • Smântână (sau iaurt)

Cum să faceți

  • Într-o oală mare puneți la fiert apa (sau supa de legume) cu foile de dafin. Între timp, spălați, curățați și tăiați legumele.
  • Odată ce apa a dat în clocot, adăugați varza, acoperiți și aduceți la temperatura de fierbere. Apoi reduceți căldura și gătiți timp de 20 de minute.
  • Între timp, într-o tigaie, căliți în ulei ceapa și morcovii pentru 5 minute. Adăugați sfecla tăiată bastonașe și mai gătiți 3-4 minute.
  • Puneți legumele călite peste varza care fierbe, adăugați cartofii, pasta de roșii și sarea. Acoperiți și fierbeți la foc mic 20 de minute.
  • Apoi luați de pe foc, puneți oțetul, usturoiul zdrobit, zahărul și piper proaspăt râșnit. Amestecați și lăsați acoperit, aproximativ 10 minute, cât să se combine aromele. Mărarul tocat fin îl puneți ultimul.
  • Noi am mâncat borșul de sfeclă cu smântână și pâine proaspătă. Poftă bună și vouă!
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un

 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal