fbpx

Ciorbă de legume

ciorbă de legume

Până să scrieți o nouă listă de cumpărături, mai aruncați o privire prin frigider și vedeți ce mai aveți prin el! Noi așa am făcut și am și pus repede de-o ciorbă cu legume. Simplă, gustoasă și ușor de făcut.

ciorbă de legume

Ciorbă de legume

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 3 3 cartofi

  • 1 1 zucchini (dovlecel)

  • 1/2 1/2 ardei gras roșu

  • 1 legătură 1 de ceapă verde

  • 10 10 roșii cherry (sau 2-3 roșii obișnuite)

  • 2 2 morcovi

  • 1 1 păstârnac (sau pătrunjel rădăcină)

  • 60 g 60 unt (sau 2 linguri de ulei)

  • 1/2 legătură 1/2 de leuștean

  • 1/2 legătură 1/2 de pătrunjel verde

  • 1/2 legătură 1/2 de mărar verde

  • Cimbru proaspăt

  • 2 2 lamâi

  • Sare

Cum să faceți

  • Topiți untul într-o oală de 4 l. Căliți ceapa pentru un minut, apoi adăugați și rădăcinoasele date pe răzătoare. Amestecați și lăsați să se înăbușe pentru 4-5 minute, apoi puneți cartofii și dovlecelul.
  • Adăugați 2 l de apă, câteva fire de cimbru proaspăt și un praf de sare și lăsați să fiarbă 15 minute.
  • După trecerea timpului, puneți în ciorba roșiile și ardeiul. Mai lăsați să fiarbă 10-15 minute. Dacă ciorba devine prea groasă pentru gustul vostru, mai adăugați apă fierbinte.
  • Stingeți focul și adăugați zeamă de lămâie, după gust, și verdeața tocată mărunt. Noi am mâncat ciorba de legume cu ceva smântână, dar și cu iaurt e foarte gustoasă!

Rețetă video

Tags: