
Până să scrieți o nouă listă de cumpărături, mai aruncați o privire prin frigider și vedeți ce mai aveți prin el! Noi așa am făcut și am și pus repede de-o ciorbă cu legume. Simplă, gustoasă și ușor de făcut.

Ciorbă de legume
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
3 3 cartofi
1 1 zucchini (dovlecel)
1/2 1/2 ardei gras roșu
1 legătură 1 de ceapă verde
10 10 roșii cherry (sau 2-3 roșii obișnuite)
2 2 morcovi
1 1 păstârnac (sau pătrunjel rădăcină)
60 g 60 unt (sau 2 linguri de ulei)
1/2 legătură 1/2 de leuștean
1/2 legătură 1/2 de pătrunjel verde
1/2 legătură 1/2 de mărar verde
Cimbru proaspăt
2 2 lamâi
Sare
Cum să faceți
- Topiți untul într-o oală de 4 l. Căliți ceapa pentru un minut, apoi adăugați și rădăcinoasele date pe răzătoare. Amestecați și lăsați să se înăbușe pentru 4-5 minute, apoi puneți cartofii și dovlecelul.
- Adăugați 2 l de apă, câteva fire de cimbru proaspăt și un praf de sare și lăsați să fiarbă 15 minute.
- După trecerea timpului, puneți în ciorba roșiile și ardeiul. Mai lăsați să fiarbă 10-15 minute. Dacă ciorba devine prea groasă pentru gustul vostru, mai adăugați apă fierbinte.
- Stingeți focul și adăugați zeamă de lămâie, după gust, și verdeața tocată mărunt. Noi am mâncat ciorba de legume cu ceva smântână, dar și cu iaurt e foarte gustoasă!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
conopidă
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete