fbpx

Ciorbă de lobodă

ciorbă de lobodă

Ciorba de lobodă este unul dintre felurile de mâncare pe care le facem cu drag în fiecare primăvară. Ar fi și păcat să nu profităm cât mai mult de frunzele roșiatice extrem de gustoase. Dacă și vouă vă plac, încercați frunzele de lobodă și în salate, în combinație cu spanacul, leurda și salata creață.

ciorbă de lobodă

Ciorbă de lobodă

4.4 from 5 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 10 legături de lobodă

  • 2 morcovi

  • 1 păstârnac

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 3 linguri de orez

  • 1 legătură de leuștean

  • 1,5 l apă sau supă cară de legume

  • 500 ml borș

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • Dați pe răzătoare rădăcinoasele și tăiați mărunt ceapa verde.
  • Puneți un strop de ulei într-o oală și după ce s-a încins căliți legumele tăiate.
  • Adăugați apoi apa sau supa de legume, un strop de sare și lăsați să fiarbă, acoperit, 15 minute.
  • Puneți apoi orezul și mai lăsați să fiarbă câteva minute. Dacă apa scade prea mult, mai completați cu apă fiartă.
  • După ce și orezul a ”înflorit”, semn că a fiert, puneți loboda tăiată și lăsați să dea într-un clocot, apoi stingeți focul.
  • Între timp, dați într-un clocot borșul, puneți leușteanul și luați de pe foc. Turnați-l în ciorbă, la final. Dar adăugați câteva frunze proaspete de leuștean și în farfurie, înainte să mâncați ciorba.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă nu țineți post, înlocuiți uleiul cu o lingură de unt, legumele vor căpăta un gust și mai bun. Și, la final, dregeți ciorba de lobodă cu smântână sau iaurt ori lapte bătut.
Tags: