Ciorba de lobodă este unul dintre felurile de mâncare pe care le facem cu drag în fiecare primăvară. Ar fi și păcat să nu profităm cât mai mult de frunzele roșiatice extrem de gustoase. Dacă și vouă vă plac, încercați frunzele de lobodă și în salate, în combinație cu spanacul, leurda și salata creață.
Ciorbă de lobodă
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
10 legături de lobodă
2 morcovi
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
1 legătură de ceapă verde
3 linguri de orez
1 legătură de leuștean
1,5 l apă sau supă cară de legume
500 ml borș
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Cum să faceți
- Dați pe răzătoare rădăcinoasele și tăiați mărunt ceapa verde.
- Puneți un strop de ulei într-o oală și după ce s-a încins căliți legumele tăiate.
- Adăugați apoi apa sau supa de legume, un strop de sare și lăsați să fiarbă, acoperit, 15 minute.
- Puneți apoi orezul și mai lăsați să fiarbă câteva minute. Dacă apa scade prea mult, mai completați cu apă fiartă.
- După ce și orezul a ”înflorit”, semn că a fiert, puneți loboda tăiată și lăsați să dea într-un clocot, apoi stingeți focul.
- Între timp, dați într-un clocot borșul, puneți leușteanul și luați de pe foc. Turnați-l în ciorbă, la final. Dar adăugați câteva frunze proaspete de leuștean și în farfurie, înainte să mâncați ciorba.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă nu țineți post, înlocuiți uleiul cu o lingură de unt, legumele vor căpăta un gust și mai bun. Și, la final, dregeți ciorba de lobodă cu smântână sau iaurt ori lapte bătut.
Tags: lobodă
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete