fbpx

Supă-cremă de dovlecei

supă-cremă de dovlecei

Dovleceii conțin 90% apă, au puține calorii și îi puteți folosi într-o mulțime de rețete: budinci, plăcinte ori umpluți cu brânză! Sau într-o supă-cremă, gustoasă și ușor de pregătit, exact cum vă place!

supă-cremă de dovlecei

Supă-cremă de dovlecei

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 3 dovlecei

  • 3 fire de ceapă verde

  • 1 cartof

  • 50 g unt

  • 300 ml smântână lichidă

  • 1 frunză de dafin

  • 1 legătură de mărar

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • În untul topit căliți toate legumele tăiate.
  • Adăugați 2 l apă, sare și piper, frunza de dafin și lăsați să fiarbă 20 de minute.
  • După ce legumele au devenit moi, dați deoparte, scoateți dafinul și blendați.
  • Adăugați smântâna lichidă și mai dați un clocot.
  • În farfurie, adăugați puțin mărar tocat fin, pentru gust și aromă.

Rețetă video

Tags: