Dovleceii conțin 90% apă, au puține calorii și îi puteți folosi într-o mulțime de rețete: budinci, plăcinte ori umpluți cu brânză! Sau într-o supă-cremă, gustoasă și ușor de pregătit, exact cum vă place!
Supă-cremă de dovlecei
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
3 dovlecei
3 fire de ceapă verde
1 cartof
50 g unt
300 ml smântână lichidă
1 frunză de dafin
1 legătură de mărar
Sare
Piper
Cum să faceți
- În untul topit căliți toate legumele tăiate.
- Adăugați 2 l apă, sare și piper, frunza de dafin și lăsați să fiarbă 20 de minute.
- După ce legumele au devenit moi, dați deoparte, scoateți dafinul și blendați.
- Adăugați smântâna lichidă și mai dați un clocot.
- În farfurie, adăugați puțin mărar tocat fin, pentru gust și aromă.
Rețetă video
Tags: dovlecei
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete