fbpx

Budincă de zucchini (dovlecei)

Budincă de zucchini

Secretul acestei budinci de zucchini (dovlecei) stă în cât de bine reușiți să-i stoarceți de zeamă. De data aceasta, am pus răzătura de legume într-un prosop pe care l-am stors apoi cât am putut de bine. Și am fost fost chiar surprinși de cât de mult lichid am ”colectat” în castron. Dar și budinca noastră a ieșit grozav de bună!

Budincă de zucchini

Budincă de zucchini (dovlecei)

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 3 zucchini (dovlecei)

  • 3 ouă

  • 200 g brânză de capră

  • 2 linguri de smântână

  • 4 linguri de făină

  • 1/2 plic praf de copt

  • 100 g cașcaval ras

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • 1 legătură de mărar verde

  • Unt pentru uns tava

  • Pesmet sau griș

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați dovleceii și dați-i pe răzătoarea mare. Puneți răzătura într-o cârpă de bucătărie și stoarceți cât de bine puteți.
  • Puneți apoi legumele rase într-un castron, adăugați brânza telemea rasă, ouăle, smântâna, verdeața tocată mărunt.
  • Încorporați făina și praful de copt, condimentați cu sare și piper după gust.
  • Ungeți cu unt o tavă cu latura de 20-22 cm și presărați puțin griș sau pesmet. Turnați compoziția, nivelați deasupra și presărați cașcavalul ras
  • Dați la cuptorul încins, la 200 de grade, pentru 35-40 de minute.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal