Secretul acestei budinci de zucchini (dovlecei) stă în cât de bine reușiți să-i stoarceți de zeamă. De data aceasta, am pus răzătura de legume într-un prosop pe care l-am stors apoi cât am putut de bine. Și am fost fost chiar surprinși de cât de mult lichid am ”colectat” în castron. Dar și budinca noastră a ieșit grozav de bună!
Budincă de zucchini (dovlecei)
Porții
6
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
3 zucchini (dovlecei)
3 ouă
200 g brânză de capră
2 linguri de smântână
4 linguri de făină
1/2 plic praf de copt
100 g cașcaval ras
1 legătură de pătrunjel verde
1 legătură de mărar verde
Unt pentru uns tava
Pesmet sau griș
Sare
Piper
Cum să faceți
- Spălați dovleceii și dați-i pe răzătoarea mare. Puneți răzătura într-o cârpă de bucătărie și stoarceți cât de bine puteți.
- Puneți apoi legumele rase într-un castron, adăugați brânza telemea rasă, ouăle, smântâna, verdeața tocată mărunt.
- Încorporați făina și praful de copt, condimentați cu sare și piper după gust.
- Ungeți cu unt o tavă cu latura de 20-22 cm și presărați puțin griș sau pesmet. Turnați compoziția, nivelați deasupra și presărați cașcavalul ras
- Dați la cuptorul încins, la 200 de grade, pentru 35-40 de minute.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete