fbpx

Dovlecei cu brânză la cuptor

dovlecei cu brânză la cuptor

Combinația dintre dovlecei și diferite tipuri de brânză nu am descoperit-o noi, dar ne bucurăm de ea cât putem mai mult. De data aceasta am testat rețeta de dovlecei cu brânză la cuptor, niște bărcuțe, să le zicem, care sunt și ușor de pregătit și foarte bune la gust.

dovlecei cu brânză la cuptor

Dovlecei cu brânză la cuptor

5 din 1 vote
Fel: fără carne, prânz, cinăDificultate ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 3 dovlecei

  • 200 g brânză telemea

  • 100 g brânză cheddar

  • 150 g smântână

  • 2 fire de ceapă

  • Ulei de măsline

  • Boia dulce

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați dovleceii (sau zucchini) în coajă, tăiați-le cotorul.
  • Tăiați-i pe lungime, apoi cu ajutorul unei linguri scoateți miezul. Puneți-l deoparte.
  • Așezați bărcuțele de dovlecei într-o tavă, sărați și pipărați după gust și stropiți cu puțin ulei de măsline. Dați la cuptor 20 de minute, la 200 de grade.
  • Între timp, pregătiți umplutura. Dați brânzeturile pe răzătoare, într-un castron. Adăugați puțin miez de dovlecei și ceapa tocate mărunt, smântână, sare și piper.
  • Scoateți tava din cuptor și umpleți dovleceii cu compoziția de brânză. Stropiți cu puțin ulei de măsline, sare și piper, puțină boia dulce.
  • Mai dați la cuptor 20-25 de minute și apoi chemați toată lumea la masă.
  • Dacă vă place combinația de dovlecei și brânzeturi, încercați și rețetele de chifteluțe sau plăcintă.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal