Combinația dintre dovlecei și diferite tipuri de brânză nu am descoperit-o noi, dar ne bucurăm de ea cât putem mai mult. De data aceasta am testat rețeta de dovlecei cu brânză la cuptor, niște bărcuțe, să le zicem, care sunt și ușor de pregătit și foarte bune la gust.
Dovlecei cu brânză la cuptor
Porții
3
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
3 dovlecei
200 g brânză telemea
100 g brânză cheddar
150 g smântână
2 fire de ceapă
Ulei de măsline
Boia dulce
Sare
Piper
Cum să faceți
- Spălați dovleceii (sau zucchini) în coajă, tăiați-le cotorul.
- Tăiați-i pe lungime, apoi cu ajutorul unei linguri scoateți miezul. Puneți-l deoparte.
- Așezați bărcuțele de dovlecei într-o tavă, sărați și pipărați după gust și stropiți cu puțin ulei de măsline. Dați la cuptor 20 de minute, la 200 de grade.
- Între timp, pregătiți umplutura. Dați brânzeturile pe răzătoare, într-un castron. Adăugați puțin miez de dovlecei și ceapa tocate mărunt, smântână, sare și piper.
- Scoateți tava din cuptor și umpleți dovleceii cu compoziția de brânză. Stropiți cu puțin ulei de măsline, sare și piper, puțină boia dulce.
- Mai dați la cuptor 20-25 de minute și apoi chemați toată lumea la masă.
- Dacă vă place combinația de dovlecei și brânzeturi, încercați și rețetele de chifteluțe sau plăcintă.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete