fbpx

Chifteluțe de dovlecei

chifteluțe de dovlecei

Rețeta de chifteluțe de dovlecei îți aduce gustul verii în orice anotimp ai alege să o pregătești. O poți alătura unui sos simplu, de iaurt sau de roșii, dar și lângă o friptură la cuptor. 

chifteluțe de dovlecei

Chifteluțe de dovlecei

5 din 2 votes
Fel: gustareDificultate ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 dovlecei

  • 50 g parmezan ras

  • 1 ou

  • 30 g pesmet

  • 1 fir de rozmarin

  • Mărar verde

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spală dovleceii în coajă și dă-i pe răzătoarea mare.
  • Pune răzătura de dovlecei într-un șervet de bumbac și stoarce cât mai bine.
  • Într-un castron, amestecă dovleceii rași cu oul bătut, pesmetul, parmezanul, sare, piper și acele de rozmarin tocate fin. Lasă deoparte 5 minute. Dacă este prea moale compoziția, mai adaugă, treptat, câte o linguriță cu pesmet.
  • Pune în compoziția de chifteluțe de dovlecei o lingură cu ulei de măsline și omogenizează.
  • Ia cu lingura din compoziție și formează chifteluțe plate, egale ca dimensiune. Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropită cu puțin ulei de măsline.
  • Coace chifteluțele de dovlecei pentru aproximativ 15-20 de minute sau până devin aurii.
  • Noi le-am mâncat după câteva minute de așteptare, presărate cu mărar proaspăt, alături de un sos de iaurt.
Tags: