
Rețeta de chifteluțe de dovlecei îți aduce gustul verii în orice anotimp ai alege să o pregătești. O poți alătura unui sos simplu, de iaurt sau de roșii, dar și lângă o friptură la cuptor.

Chifteluțe de dovlecei
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
2 dovlecei
50 g parmezan ras
1 ou
30 g pesmet
1 fir de rozmarin
Mărar verde
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Spală dovleceii în coajă și dă-i pe răzătoarea mare.
- Pune răzătura de dovlecei într-un șervet de bumbac și stoarce cât mai bine.
- Într-un castron, amestecă dovleceii rași cu oul bătut, pesmetul, parmezanul, sare, piper și acele de rozmarin tocate fin. Lasă deoparte 5 minute. Dacă este prea moale compoziția, mai adaugă, treptat, câte o linguriță cu pesmet.
- Pune în compoziția de chifteluțe de dovlecei o lingură cu ulei de măsline și omogenizează.
- Ia cu lingura din compoziție și formează chifteluțe plate, egale ca dimensiune. Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropită cu puțin ulei de măsline.
- Coace chifteluțele de dovlecei pentru aproximativ 15-20 de minute sau până devin aurii.
- Noi le-am mâncat după câteva minute de așteptare, presărate cu mărar proaspăt, alături de un sos de iaurt.
Tags: dovlecei
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete