fbpx

Chifteluțe de dovlecei

chifteluțe de dovlecei

ReÈ›eta de chifteluÈ›e de dovlecei îți aduce gustul verii în orice anotimp ai alege să o pregăteÈ™ti. O poÈ›i alătura unui sos simplu, de iaurt sau de roÈ™ii, dar È™i lângă o friptură la cuptor. 

chifteluțe de dovlecei

Chifteluțe de dovlecei

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 2 dovlecei

  • 50 g parmezan ras

  • 1 ou

  • 30 g pesmet

  • 1 fir de rozmarin

  • Mărar verde

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spală dovleceii în coajă È™i dă-i pe răzătoarea mare.
  • Pune răzătura de dovlecei într-un È™ervet de bumbac È™i stoarce cât mai bine.
  • ÃŽntr-un castron, amestecă dovleceii raÈ™i cu oul bătut, pesmetul, parmezanul, sare, piper È™i acele de rozmarin tocate fin. Lasă deoparte 5 minute. Dacă este prea moale compoziÈ›ia, mai adaugă, treptat, câte o linguriță cu pesmet.
  • Pune în compoziÈ›ia de chifteluÈ›e de dovlecei o lingură cu ulei de măsline È™i omogenizează.
  • Ia cu lingura din compoziÈ›ie È™i formează chifteluÈ›e plate, egale ca dimensiune. AÈ™ază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropită cu puÈ›in ulei de măsline.
  • Coace chifteluÈ›ele de dovlecei pentru aproximativ 15-20 de minute sau până devin aurii.
  • Noi le-am mâncat după câteva minute de aÈ™teptare, presărate cu mărar proaspăt, alături de un sos de iaurt.
Tags: