Sos de iaurt și feta

sos de iaurt și feta

Aveți prin frigider câteva resturi de brânză sărată (feta, telemea de capră/vacă/oaie) și 1-2 borcănele cu iaurt? Dacă nu știți ce să faceți cu ele, vă dăm noi o rețetă tare bună, cea a unui sos de iaurt și feta. Este un sos grozav și lângă câteva bastonașe de legume, și lângă chipsurile preferate, dar și lângă o friptură de pui. Cum vă place!

sos de iaurt și feta

Sos de iaurt și feta

5 din 1 vote
Fel: sosuri, ușor și repedeDificultate ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 300 g iaurt tip grecesc (minimum 5% grăsime)

  • 100 g feta (sau orice altă brânză telemea)

  • 1 cațel de usturoi ras

  • 1 lingură de zeamă de lămâie

  • 2 linguri de lapte

  • 1 linguriță de miere

  • 2 linguri de ceapă verde tocată

  • 1 lingură de mărar verde tocat

  • 1 linguriță de tarhon verde tocat (opțional)

  • Fulgi de chili (opțional)

  • Sare

  • Piper

  • Ulei de măsline

Cum să faceți

  • Într-un bol, amestecă usturoiul cu zeama de lămâie. Lasă-l deoparte 5-10 minute.
  • Între timp, combină iaurtul cu laptele, feta, fulgii de chili (dacă-ți sunt pe plac), mierea, ceapa verde, mărarul și tarhonul.
  • Adaugă amestecul de usturoi și zeamă de lămâie, un strop de ulei, condimentează bine cu sare și piper.
  • Toarnă sosul de iaurt și feta într-un borcan cu capac și dă-l la rece pentru măcar 30 de minute.
  • Între timp, pregătește o salată cu multe crudități, care-ți sunt pe plac, și adaugă-i la final și sosul grozav de iaurt și feta. Sau adaugă-l în salata cu legume și quinoa.
Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
pe Facebook

Înscrie-te la newsletterul săptămânal