
Aveți prin frigider câteva resturi de brânză sărată (feta, telemea de capră/vacă/oaie) și 1-2 borcănele cu iaurt? Dacă nu știți ce să faceți cu ele, vă dăm noi o rețetă tare bună, cea a unui sos de iaurt și feta. Este un sos grozav și lângă câteva bastonașe de legume, și lângă chipsurile preferate, dar și lângă o friptură de pui. Cum vă place!

Sos de iaurt și feta
Porții
2
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp total
15
minutesIngrediente
300 g 300 iaurt tip grecesc (minimum 5% grăsime)
100 g 100 feta (sau orice altă brânză telemea)
1 1 cațel de usturoi ras
1 1 lingură de zeamă de lămâie
2 2 linguri de lapte
1 1 linguriță de miere
2 2 linguri de ceapă verde tocată
1 1 lingură de mărar verde tocat
1 1 linguriță de tarhon verde tocat (opțional)
Fulgi de chili (opțional)
Sare
Piper
Ulei de măsline
Cum să faceți
- Într-un bol, amestecă usturoiul cu zeama de lămâie. Lasă-l deoparte 5-10 minute.
- Între timp, combină iaurtul cu laptele, feta, fulgii de chili (dacă-ți sunt pe plac), mierea, ceapa verde, mărarul și tarhonul.
- Adaugă amestecul de usturoi și zeamă de lămâie, un strop de ulei, condimentează bine cu sare și piper.
- Toarnă sosul de iaurt și feta într-un borcan cu capac și dă-l la rece pentru măcar 30 de minute.
- Între timp, pregătește o salată cu multe crudități, care-ți sunt pe plac, și adaugă-i la final și sosul grozav de iaurt și feta. Sau adaugă-l în salata cu legume și quinoa.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocată
cartofi
castraveți
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
fasole
foi de plăcintă
foitaj
făină
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete