Dacă n-ați încercat quinoa până acum, vă spunem despre această cereală că se gătește foarte ușor și se combină grozav cu multe legume. Iar dacă v-am făcut curioși, vă lăsăm mai jos rețeta de salată cu legume și quinoa, s-ar putea să vă placă.
Salată cu legume și quinoa
Porții
2
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
100 g quinoa
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
100 g brânză telemea
2 castraveți cornișon
1 ceapă roșie medie
5 roșii cherry
1 lamâie
Pătrunjel verde
Ulei de măsline
Sare
Piper
Cum să faceți
- Când gătiți quinoa, e bine să folosiți raportul quinoa/lichid de 1:2. Astfel pentru această rețetă, puneți la fiert quinoa în 200 ml de apă în care ați pus și un praf de sare. După 15-20 de minute, luați de pe foc și aerați boabele de quinoa cu ajutorul unei furculițe. Dați deoparte să se răcorească.
- Între timp, tăiați cubulețe legumele. Într-un borcănel, puneți 3-4 linguri cu ulei de măsline, zeama de lămâie, sare și piper proaspăt măcinat, câteva fire de pătrunjel tocat foarte fin. Închideți ermetic și agitați bine.
- Puneți cușcușul într-un castron încăpător, adăugați legumele tăiate și turnați amestecul de ulei și zeamă de lămâie. Puneți brânza telemea tăiată cubulețe sau sfărâmată și împărțiți salata în farfurii.
- În funcție de preferințe, puteți adăuga în sos și un borcănel de iaurt.
Tags: quinoa
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete