fbpx

Plăcintă cu dovlecei și brânză

placintă cu dovlecei și brânză

Nu e prima dată când combinăm două ingrediente simple, dovleceii și brânza, și nici nu credeam că vom mai fi surprinși de această combinație. Dar asta pentru că încă nu încercasem această plăcintă. Așa că dacă ați pregătit deja rețetele pe care vi le-am propus până acum, dovlecei cu brânză la cuptor sau cea de chifteluțe, sigur va fi pe placul vostru și plăcinta cu dovlecei și brânză.

placintă cu dovlecei și brânză

Plăcintă cu dovlecei și brânză

5.0 from 1 vote
Course: fără carne, gustareDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 10 foi de plăcintă

  • 2 dovlecei potriviți

  • 200 g brânză telemea

  • 2 ouă

  • 1 ceapă

  • 2 căței de usturoi

  • 4 linguri de smântână

  • 100 ml unt topit

  • 2 lingurițe de ulei de măsline

  • 6 fire de pătrunjel/mărar verde

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Încălzește cuptorul la 180 de grade. Spală dovleceii în coajă și dă-i pe răzătoarea mare într-un castron. Presară o linguriță rasă cu sare și pune dovleceii rași într-o cârpă curată sau într-un tifon și scurge-i cât mai bine.
  • Într-o tigaie călește ceapă și usturoiul tocate mărunt în uleiul de măsline. După 3-4 minute adaugă dovleceii rași și amestecă până scade lichidul.
  • Pune amestecul călit într-un castron, adaugă brânza rasă, un ou, două linguri cu smântână, verdeața tăiată cât mai fin, sare și piper după gust.
  • Pune 2-3 foi de plăcintă într-o tavă și unge-le cu unt topit. Adaugă jumătate din umplutura de dovlecei și brânză, alte 2-3 foi bine unse, din nou umplutură și din nou 2-3 foi unse cu unt.
  • Bate oul cu smântâna rămase și întinde amestecul peste plăcinta cu dovlecei și brânză. Taie plăcinta în bucăți potrivite și dă la cuptor pentru 40-50 de minute.
Tags: