fbpx

Supă de roșii cu zdrențe de ou

supă de roșii cu zdrențe de ou

Fără să fim lipsiți de modestie, dar rețeta noastră de supă de roșii cu zdrențe de ou a ieșit fabuloasă. Și știm și de ce: roșiile au fost din acelea mari, cărnoase și foarte dulci. Iar în supa de legume am pus multe legume, rădăcinoase, dar și câteva fire de țelină. Și unt, să fie totul și mai gustos. V-am lăsat toate ingredientele mai jos, s-o încercați și voi. Și să ne spuneți dacă v-a plăcut!

supă de roșii cu zdrențe de ou

Supă de roșii cu zdrențe de ou

4.0 from 3 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

5

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

Ingrediente

  • 2 kg roșii foarte bine coapte

  • 3 morcovi

  • 1 păstârnac

  • 1 pătrunjel rădăcină

  • 2 țeline mici

  • 1 ceapă

  • 1/2 ardei gras roșu

  • 2 tulpini de țelină

  • 50 g unt

  • 1 foaie de dafin

  • 1 ou

  • 1 linguriță de zahăr (pentru corecție aciditate roșii)

  • Pătrunjel verde

  • 3 linguri de făină

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați legumele în bucăți potrivit de mari și le puneți la înăbușit în untul topit. Câteva minute, nu mai mult de 10, dar cu capacul pus pe oală. Apoi turnați 2 l de apă, puneți niște sare, dafinul și tulpinile de țelină. Lăsați să fiarbă 30 de minute.
  • Între timp, tăiați roșiile în jumătăți și le dați pe răzătoarea mare.
  • După ce legumele au fiert, le scoateți cu o sită. În supa rămasă puneți roșiile și o linguriță rasă de zahăr, dacă roșiile nu au fost foarte dulci. Lăsați să dea în câteva clocote. La final, băgați și blenderul vertical pentru a obține o supă cât mai fină.
  • Amestecați oul cu un praf de sare și de piper și făina. Dacă amestecul e prea gros, adăugați 1-2 lingurițe de apă rece. Compoziția finală ar trebui să aibă consistența unei smântâni.
  • Când supa fierbe, pe foc domol, turnați în fir subțire compoziția de ou și făină. Stropiți cu puțină apă rece și mai lăsați să dea un clocot.
  • Puneți pătrunjel verde tocat fin în farfurie.

Rețetă video

Tags: