fbpx

Ciorbă de pui

ciorbă de pui

După o zi de muncă, nu puțini suntem cei care ar prefera un castronel de ciorbă la cină. Și dacă n-o aveți, dar vă e gândul la ea, vă lăsăm rețeta noastră de ciorbă de pui. Am folosit legume congelate, să scurtăm timpul de pregătire, și am acrit-o cu puțin borș. Dar dacă nu-l preferați, îl puteți înlocui cu zeamă de lămâie sau cu ceva mai mult suc de roșii. Ori chiar cu roșii tăiate cubulețe.

ciorbă de pui

Ciorbă de pui

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie tacâm de pui (spinări și aripioare)

  • 2,5 l apă

  • 1 pungă de legume congelate

  • 100 ml suc de roșii

  • 2 linguri de paste scurte

  • 1 crenguță de cimbru uscat

  • 600 ml borș

  • Leustean

  • Sare

Cum să faceți

  • Se pune carnea la fiert în apă cu sare. Se dă la foc mare, până se formează spuma, care se ia imediat ce se formează, apoi se dă focul mai mic. Se lasă să fiarbă 20 de minute.
  • Se adaugă legumele și o crenguță de cimbru, se acoperă vasul și se lasă să fiarbă 15-20 de minute. Puneți și pastele apoi.
  • Între timp, fierbeți borșul separat.
  • Puneți și sucul de roșii în oala cu ciorbă de pui și, după 2-3 clocote, adăugați și borșul fiert, după gust. Amestecați și luați de pe foc.
  • Verdeața se pune la final, după ce ați stins focul.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal