Carnea de porc, mai ales dacă e afumată, se împacă foarte bine cu aroma de tarhon. Cel mai potrivit, mai ales în ciorbe, este tarhonul murat, pe care și noi l-am preferat. Ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon se mănâncă fierbinte și dacă aveți și niște pâine proaspătă alături, chiar că nu mai aveți nevoie de altceva. Poftă bună!
Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon
Servings
6
servingsPrep time
15
minutesCooking time
1
hour30
minutesTimp total
1
hour45
minutesIngrediente
1 kg de cartofi
500 g carne afumată (ciolan, coaste, costiță)
1 ceapă potrivită
1 morcov
1 pătrunjel rădăcină
1 păstârnac
Tarhon murat (sau o legătură de tarhon proaspăt)
1 crenguță de cimbru uscat
200 g smântână
1 ou
2 foi de dafin
oțet
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți carnea la fiert în 2 l de apă rece. Luați spuma ori de câte ori se formează și lăsați să fiarbă o oră, acoperit.
- Între timp, curățați și tăiați mărunt ceapa și rădăcinoasele. Tăiați cartofii în cuburi potrivit de mici.
- După ce carnea a fiert, o scoateți într-un castron și puneți ceapa și rădăcinoasele în zeama rămasă. Adăugați și un praf de sare, dafinul și cimbrul. După 20 de minute, adăugați cartofii și carnea curățată de pe oase, tăiată potrivit de mic. Lăsați să fiarbă pe foc potrivit și dacă zeama scade prea mult, completați cu apă fiartă.
- Tocați tarhonul, bateți smântâna cu gălbenuș, sare și un praf de piper și temperați amestecul cu ciorbă fierbinte, puțin câte puțin (să nu se taie).
- După ce legumele au fiert, îndepărtați plantele aromatice și adăugați tarhonul. Mai lăsați să dea un clocot, stingeți focul și puneți amestecul de smântână. În funcție de gust, adăugați sau nu și niște oțet.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete