fbpx

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon

ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon

Carnea de porc, mai ales dacă e afumată, se împacă foarte bine cu aroma de tarhon. Cel mai potrivit, mai ales în ciorbe, este tarhonul murat, pe care și noi l-am preferat. Ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon se mănâncă fierbinte și dacă aveți și niște pâine proaspătă alături, chiar că nu mai aveți nevoie de altceva. Poftă bună!

ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon

5.0 from 2 votes
Course: prânzDifficulty: ușor
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Timp total

1

hour 

45

minutes

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi

  • 500 g carne afumată (ciolan, coaste, costiță)

  • 1 ceapă potrivită

  • 1 morcov

  • 1 pătrunjel rădăcină

  • 1 păstârnac

  • Tarhon murat (sau o legătură de tarhon proaspăt)

  • 1 crenguță de cimbru uscat

  • 200 g smântână

  • 1 ou

  • 2 foi de dafin

  • oțet

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți carnea la fiert în 2 l de apă rece. Luați spuma ori de câte ori se formează și lăsați să fiarbă o oră, acoperit.
  • Între timp, curățați și tăiați mărunt ceapa și rădăcinoasele. Tăiați cartofii în cuburi potrivit de mici.
  • După ce carnea a fiert, o scoateți într-un castron și puneți ceapa și rădăcinoasele în zeama rămasă. Adăugați și un praf de sare, dafinul și cimbrul. După 20 de minute, adăugați cartofii și carnea curățată de pe oase, tăiată potrivit de mic. Lăsați să fiarbă pe foc potrivit și dacă zeama scade prea mult, completați cu apă fiartă.
  • Tocați tarhonul, bateți smântâna cu gălbenuș, sare și un praf de piper și temperați amestecul cu ciorbă fierbinte, puțin câte puțin (să nu se taie).
  • După ce legumele au fiert, îndepărtați plantele aromatice și adăugați tarhonul. Mai lăsați să dea un clocot, stingeți focul și puneți amestecul de smântână. În funcție de gust, adăugați sau nu și niște oțet.
Tags: