fbpx

Ciorbă de salată verde cu afumătură

ciorbă de salată verde cu afumătură

Rețeta de ciorbă de salată verde cu afumătură este specifică părții de vest a țării, dar cu siguranță cine a pregătit-o o dată, nu are cum să-i uite gustul. I se mai spune și zamă de șălate, dar indiferent de nume, rămâne o ciorbă de primăvară, cu multe arome, texturi și culori.

ciorbă de salată verde cu afumătură

Ciorbă de salată verde cu afumătură

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 400 g afumătură (bacon mai slab, ceafă, pastramă)

  • 2 salate mari

  • 2 legături de ceapă verde

  • 1 legătură de usturoi

  • 1 ardei iute roșu (opțional)

  • 300 g smântână (sau iaurt)

  • 1 legătură de mărar

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 3 caței de usturoi

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 30 g unt (o lingură)

  • 2 linguri de oțet

  • 3 l apă

  • Sare

  • Pentru omletă
  • 4 ouă

  • 1/2 legătură de mărar

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți afumătura tăiată cubulețe, ceapa, usturoiul și ardeiul iute feliat în amestecul de unt și ulei.
  • Adăugați 3l de apă, ceva sare și lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
  • Între timp, îndepărtați frunzele exterioare ale salatelor – de obicei, sunt mai amărui. Spălați apoi frunzele de salată alese și le tăiați potrivit.
  • Dacă lichidul a scăzut prea mult, completați cu apă și după ce a dat un clocot, adăugați și frunzele de salată. Lăsați 2-3 minute și stingeți focul.
  • Între timp, pregătiți omleta: bateți ouăle cu sare și piper, adăugați verdeața. Încingeți puțin ulei și pregătiți omleta. O scoateți pe un tocător și o tăiați în bucăți potrivite.
  • Amestecați smântâna cu usturoiul zdrobit și diluați cu zeama fierbinte de supă de salată.
  • Turnați amestecul în oală, adăugați fâșiile de omletă, verdeața tocată și oțetul, cum vă place!

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal