Rețeta de ciorbă de salată verde cu afumătură este specifică părții de vest a țării, dar cu siguranță cine a pregătit-o o dată, nu are cum să-i uite gustul. I se mai spune și zamă de șălate, dar indiferent de nume, rămâne o ciorbă de primăvară, cu multe arome, texturi și culori.
Ciorbă de salată verde cu afumătură
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
400 g afumătură (bacon mai slab, ceafă, pastramă)
2 salate mari
2 legături de ceapă verde
1 legătură de usturoi
1 ardei iute roșu (opțional)
300 g smântână (sau iaurt)
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
3 caței de usturoi
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
30 g unt (o lingură)
2 linguri de oțet
3 l apă
Sare
- Pentru omletă
4 ouă
1/2 legătură de mărar
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți afumătura tăiată cubulețe, ceapa, usturoiul și ardeiul iute feliat în amestecul de unt și ulei.
- Adăugați 3l de apă, ceva sare și lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
- Între timp, îndepărtați frunzele exterioare ale salatelor – de obicei, sunt mai amărui. Spălați apoi frunzele de salată alese și le tăiați potrivit.
- Dacă lichidul a scăzut prea mult, completați cu apă și după ce a dat un clocot, adăugați și frunzele de salată. Lăsați 2-3 minute și stingeți focul.
- Între timp, pregătiți omleta: bateți ouăle cu sare și piper, adăugați verdeața. Încingeți puțin ulei și pregătiți omleta. O scoateți pe un tocător și o tăiați în bucăți potrivite.
- Amestecați smântâna cu usturoiul zdrobit și diluați cu zeama fierbinte de supă de salată.
- Turnați amestecul în oală, adăugați fâșiile de omletă, verdeața tocată și oțetul, cum vă place!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete