Mâncarea nu ne va ajuta să rezolvăm vreo problemă, dar sunt zile, momente și situații când pur și simplu avem nevoie de o formă de alinare. Iar o supă-cremă de cartofi este tot ce avem nevoie pentru acea stare de bine pe care ne-o dorim. Vă lăsăm rețeta video mai jos, să vedeți cât de ușor am pregătit-o!
Supă-cremă de cartofi
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
10 cartofi (potriviți ca mărime)
1 ceapă
2 linguri de legume deshidratate (opțional)
700 ml apă fierbinte
200 g smântână
70 g unt (sau ulei, dacă-l preferați)
1/2 linguriță de sare
1 foaie de dafin
1 crenguță de cimbru uscat
1 lingură de pătrunjel verde
Piper
Cum să faceți
- Într-o oală, la foc mediu, topiți untul.
- După ce untul s-a topit, puneți ceapa tocată și o căliți aproximativ 2-3 minute.
- Adăugați cartofii tăiați cuburi și legumele deshidratate (noi am folosit un amestec de morcovi, pătrunjel și țelină) și le căliți timp de 2-3 minute.
- Turnați apa, condimentați cu sare, dafinul si o crenguță de cimbru uscat.
- Acoperiți oala cu un capac, lăsați supa de cartofi să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20 minute. Apoi pasați cu blenderul.
- Adăugați smântâna, poate mai are nevoie de sare, și un vârf de piper măcinat.
- Presărați pătrunjelul tocat și mâncați cu poftă supa-cremă de cartofi.
Rețetă video
Sfaturi
- Dacă vă rămâne și pentru a doua zi, vă recomandăm să îi adăugați o cană cu apă fiartă (sau supă concentrată de legume) pentru a o subția.
Tags: cartofi
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete