fbpx

Supă-cremă de cartofi

supă cremă de cartofi

Mâncarea nu ne va ajuta să rezolvăm vreo problemă, dar sunt zile, momente și situații când pur și simplu avem nevoie de o formă de alinare. Iar o supă-cremă de cartofi este tot ce avem nevoie pentru acea stare de bine pe care ne-o dorim. Vă lăsăm rețeta video mai jos, să vedeți cât de ușor am pregătit-o!

supă cremă de cartofi

Supă-cremă de cartofi

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 10 cartofi (potriviți ca mărime)

  • 1 ceapă

  • 2 linguri de legume deshidratate (opțional)

  • 700 ml apă fierbinte

  • 200 g smântână

  • 70 g unt (sau ulei, dacă-l preferați)

  • 1/2 linguriță de sare

  • 1 foaie de dafin

  • 1 crenguță de cimbru uscat

  • 1 lingură de pătrunjel verde

  • Piper

Cum să faceți

  • Într-o oală, la foc mediu, topiți untul.
  • După ce untul s-a topit, puneți ceapa tocată și o căliți aproximativ 2-3 minute.
  • Adăugați cartofii tăiați cuburi și legumele deshidratate (noi am folosit un amestec de morcovi, pătrunjel și țelină) și le căliți timp de 2-3 minute.
  • Turnați apa, condimentați cu sare, dafinul si o crenguță de cimbru uscat.
  • Acoperiți oala cu un capac, lăsați supa de cartofi să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20 minute. Apoi pasați cu blenderul.
  • Adăugați smântâna, poate mai are nevoie de sare, și un vârf de piper măcinat.
  • Presărați pătrunjelul tocat și mâncați cu poftă supa-cremă de cartofi.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vă rămâne și pentru a doua zi, vă recomandăm să îi adăugați o cană cu apă fiartă (sau supă concentrată de legume) pentru a o subția.
Tags: