fbpx

Tarator sau supă rece de iaurt și castraveți

tarator sau supă rece de iaurt și castraveți

Este posibil să o găsiți în multe varietăți, anumite ingrediente lipsind sau fiind pur și simplu înlocuite. Dar oricum ar fi, tarator sau supa rece de iaurt și castraveți este exact ceea ce aveți nevoie în zilele toride de vară.

tarator sau supă rece de iaurt și castraveți

Tarator sau supă rece de iaurt și castraveți

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp total

20

minutes

Ingrediente

  • 1 castravete de seră

  • 500 g iaurt obișnuit

  • 500 ml apă foarte rece

  • 1 cațel de usturoi

  • 1 legătură de mărar

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 1 linguriță de sare

  • 50 g nuci

Cum să faceți

  • Curățați castravetele de coajă și tăiați-l în cubulețe. Chiar fine, dacă reușiți!!!!!
  • Tăiați mărunt mărarul. Pisați usturoiul sau dați-l pe răzătoarea mică.
  • Într-un castron încăpător puneți iaurtul, cubulețele de castraveți, usturoiul, mărarul și sarea. Amestecați și adăugați apa foarte rece.
  • Zdrobiți nuca, în mojar sau cu făcălețul, și adăugați-o în castron. O puteți mânca și imediat. Dar tarator sau supa rece de iaurt și castraveți va deveni și mai gustoasă dacă o acoperiți și o dați la rece pentru măcar 2 ore.

Rețetă video

Sfaturi

  • Noi am folosit un iaurt mai gras și nu am adăugat ulei. Dacă folosiți un iaurt mai puțin gras, adăugați 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui sau de măsline, cum vă place!
Tags: