Este posibil să o găsiți în multe varietăți, anumite ingrediente lipsind sau fiind pur și simplu înlocuite. Dar oricum ar fi, tarator sau supa rece de iaurt și castraveți este exact ceea ce aveți nevoie în zilele toride de vară.
Tarator sau supă rece de iaurt și castraveți
Porții
4
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp total
20
minutesIngrediente
1 castravete de seră
500 g iaurt obișnuit
500 ml apă foarte rece
1 cațel de usturoi
1 legătură de mărar
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
1 linguriță de sare
50 g nuci
Cum să faceți
- Curățați castravetele de coajă și tăiați-l în cubulețe. Chiar fine, dacă reușiți!!!!!
- Tăiați mărunt mărarul. Pisați usturoiul sau dați-l pe răzătoarea mică.
- Într-un castron încăpător puneți iaurtul, cubulețele de castraveți, usturoiul, mărarul și sarea. Amestecați și adăugați apa foarte rece.
- Zdrobiți nuca, în mojar sau cu făcălețul, și adăugați-o în castron. O puteți mânca și imediat. Dar tarator sau supa rece de iaurt și castraveți va deveni și mai gustoasă dacă o acoperiți și o dați la rece pentru măcar 2 ore.
Rețetă video
Sfaturi
- Noi am folosit un iaurt mai gras și nu am adăugat ulei. Dacă folosiți un iaurt mai puțin gras, adăugați 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui sau de măsline, cum vă place!
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete