Rețeta de supă de linte cu roșii și ardei copți este atât de simplă, dar atât de gustoasă, încât ar fi păcat să nu o încercați. Ingredientele sunt foarte accesibile și, cu siguranță aveți deja în congelator câțiva ardei copți… care sunt, de altfel, secretul acestei supe delicioase.
Supă de linte cu roșii și ardei copți
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
35
minutesIngrediente
200 g linte roșie
2 ardei copți
1 cutie de roșii întregi în suc propriu
2 linguri de ulei de măsline
1 ceapă roșie (sau albă)
1 l apă (sau supă clară de legume)
2 linguri de smântână + extra
Sare
Piper
Ulei cu chili (opțional)
Cum să faceți
- Căliți ceapa tocată mărunt în uleiul bine încins. După ce s-a înmuiat, puneți lintea, apoi 500 ml apă, acoperiți și lăsați să fiarbă 10 minute în clocote.
- Într-un blender, puneți roșiile cu ardeiul copt. Pasați cât mai bine.
- Turnați sosul peste linte, adăugați 500 ml apă fierbinte, sare și piper. Acoperiți și mai gătiți 10-15 minute.
- Apoi adăugați smântâna (sau mascarpone, dacă doriți) și folosind mixerul vertical, pasați supa câteva secunde, dar fără s-o transformați în supă-cremă. În farfurii, adăugați puțină smântână și ulei cu chili, dacă vă place.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete