fbpx

Supă de mazăre galbenă uscată

supă de mazăre galbenă uscată

Mazărea galbenă uscată şi decojită este des întâlnită în bucătăria mediteraneană, precum şi în bucătăria indiană şi a Orientului Mijlociu. Se prepară foarte ușor, nu are nevoie de înmuiere în prealabil și, nu în ultimul rând, este un aliment cu multe beneficii pentru sănătate: are un conținut bogat de proteine și fibre, mai multe vitamine și minerale și este foarte bine tolerată de sistemul digestiv. Dacă v-am stârnit curiozitatea și vreți s-o încercați, rețeta noastră de supă de mazăre galbenă uscată este exact ce aveți nevoie. Să ne spuneți dacă v-a plăcut!

supă de mazăre galbenă uscată

Supă de mazăre galbenă uscată

5.0 from 3 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 450 g mazăre galbenă uscată

  • 1 ceapă

  • 2 morcovi

  • 2 cartofi

  • 2 l apă (sau supă clară de legume)

  • 2 caței de usturoi

  • 1 lingură de ulei

  • 1 linguriță de oregano

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt în uleiul bine încins. Adăugați și oregano, pentru o aromă mai intensă.
  • După ce legumele s-au înmuiat, puneți mazărea galbenă uscată, cartofii tăiați cubulețe, morcovii dați pe răzătoare (noi am ales-o pe cea mare) și apa (sau supa, dacă o aveți în congelator). Mai puneți un praf de sare și piper, lăsați să ajungă la temperatura de fierbere și acoperiți cu un capac. Lăsați să fiarbă 25-30 de minute și din când în când mai amestecați. Treptat, veți observa că supa capătă consistență.
  • Luați de pe foc după ce boabele de mazăre s-au fiert și cu ajutorul mixerului vertical pasați câteva secunde, dar fără s-o transformați în supă-cremă, decât dacă doriți. Nouă ne place să mai simțim și legumele, poate încercați și voi!

Sfaturi

  • Dacă doriți să-i îmbogățiți gustul (și nu doriți un preparat de post), adăugați la final 250 g smântână de gătit sau obișnuită, de care aveți.
Tags: