Aromată discret, cu consistență nici prea groasă, dar nici prea subțire, supa-cremă de roșii cu busuioc este o încântare pentru papilele gustative. Nouă ne place s-o mâncăm și rece sau la temperatura camerei și neapărat cu acele crutoane… ușor usturoiate. Un deliciu!
Supă-cremă de roșii cu busuioc
Porții
6
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
1 kg roșii
1 ceapă
2 morcovi mai măricei
1 țelină
4 caței de usturoi
80 g unt
1 lingură de ulei de măsline
1 foaie de dafin
1,5 l apă
2 frunze de țelină
Busuioc
Sare
- Pentru crutoane
1 Pâine
4 linguri de ulei de măsline
1 linguriță de oregano
1 linguriță de cimbru (sau busuioc uscat)
1 linguriță de pudră de usturoi (sau 3-4 căței pisați)
1 linguriță de boia dulce
Cum să faceți
- Opăriți roșiile pentru 20 de secunde și după ce se răcoresc, cât să nu vă frigă la degete, curățați-le de pieliță și cotor. Tăiați-le în bucăți potrivite.
- Înăbușiți ceapa, usturoiul și rădăcinoasele într-un amestec de unt și ulei. După 4-5 minute adăugați apa, sare și dafinul. Lăsați să fiarbă 20 de minute.
- Apoi adăugați roșiile, frunzele de țelină și mai lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
- Pentru crutoane, amestecați uleiul de măsline cu ierburile aromatice, pudra de usturoi și boia. Adăugați pâine tăiată în cubulețe și amestecați bine, bine de tot.
- Puneți pâinea pe tavă și o coaceți, la 200 de grade, pentru 10 minute.
- Odată ce legumele din supă s-au fiert, scoateți ceapa și tulpinile de țelină, adăugați o mână de frunze de busuioc proaspăt și pasați cu blenderul. La final, mai potriviți gustul de sare.
Rețetă video
Tags: roșii
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete