fbpx

Supă-cremă de roșii cu busuioc

supă cremă de roșii cu busuioc

Aromată discret, cu consistență nici prea groasă, dar nici prea subțire, supa-cremă de roșii cu busuioc este o încântare pentru papilele gustative. Nouă ne place s-o mâncăm și rece sau la temperatura camerei și neapărat cu acele crutoane… ușor usturoiate. Un deliciu!

supă cremă de roșii cu busuioc

Supă-cremă de roșii cu busuioc

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 1 kg roșii

  • 1 ceapă

  • 2 morcovi mai măricei

  • 1 țelină

  • 4 caței de usturoi

  • 80 g unt

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 1 foaie de dafin

  • 1,5 l apă

  • 2 frunze de țelină

  • Busuioc

  • Sare

  • Pentru crutoane
  • 1 Pâine

  • 4 linguri de ulei de măsline

  • 1 linguriță de oregano

  • 1 linguriță de cimbru (sau busuioc uscat)

  • 1 linguriță de pudră de usturoi (sau 3-4 căței pisați)

  • 1 linguriță de boia dulce

Cum să faceți

  • Opăriți roșiile pentru 20 de secunde și după ce se răcoresc, cât să nu vă frigă la degete, curățați-le de pieliță și cotor. Tăiați-le în bucăți potrivite.
  • Înăbușiți ceapa, usturoiul și rădăcinoasele într-un amestec de unt și ulei. După 4-5 minute adăugați apa, sare și dafinul. Lăsați să fiarbă 20 de minute.
  • Apoi adăugați roșiile, frunzele de țelină și mai lăsați să fiarbă 15-20 de minute.
  • Pentru crutoane, amestecați uleiul de măsline cu ierburile aromatice, pudra de usturoi și boia. Adăugați pâine tăiată în cubulețe și amestecați bine, bine de tot.
  • Puneți pâinea pe tavă și o coaceți, la 200 de grade, pentru 10 minute.
  • Odată ce legumele din supă s-au fiert, scoateți ceapa și tulpinile de țelină, adăugați o mână de frunze de busuioc proaspăt și pasați cu blenderul. La final, mai potriviți gustul de sare.

Rețetă video

Tags: