fbpx

Borș de urzici

Borș de urzici

Urzicile sunt foarte ușor de inclus în dieta obișnuită și, din fericire, gătirea sau înmuierea lor în apă ne scapă de substanțele chimice înțepătoare. Și nimic nu ar trebui să ne împiedice să le gătim fie sub formă de mâncare, simplă sau cu orez, fie de supă-cremă (foarte, foarte gustoasă) sau să folosim urzicile într-un borș plin de vitamine.

Borș de urzici

Borș de urzici

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 500 g urzici

  • 2 morcovi

  • 1 păstârnac

  • 1 legătură de ceapă verde

  • 3 linguri de orez

  • 2 legături de leuștean

  • 2 l din apa în care au fiert urzicile

  • 1 l borș

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

Cum să faceți

  • Fierbeți urzicile în apă cu ceva sare, dar nu mai mult de 2 minute. Le scoateți într-o sită și păstrați apa.
  • Căliți ceapa în 2-3 linguri de ulei, puneți și rădăcinoasele și le căliți împreună 3-4 minute. Turnați apoi 2 l din apa păstrată de la fierberea urzicilor.
  • Puneți sare și lăsați să fiarbă 10 minute. Adăugați orezul și lăsați să mai fiarbă 10-15 minute, cât să ”înflorească” boabele, după care puneți urzicile și mai lăsați 10 minute.
  • Fierbeți borșul separat și îl turnați la final, când puneți și leuștean tocat fin.

Rețetă video

Tags: