fbpx

Supă-cremă de urzici

supă cremă de urzici

În popor, se spune despre urzici că ”schimbă sângele” și că ne dau energia de care avem nevoie acum, primăvara. Și pentru că tot le găsim în piețe sau supermarketuri, ar fi păcat să nu le consumăm, mai ales că nu le avem la dispoziție vreme îndelungată. Le-am gătit sub formă de mâncare, dar am zis să încercăm și o supă-cremă de urzici. Dacă nu ați încercat-o până acum, nici nu știți ce ați pierdut.

supă cremă de urzici

Supă-cremă de urzici

5 din 2 votes
Fel: prânz, cinăDificultate ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 500 g urzici

  • 2 cartofi

  • 2 fire de ceapă verde

  • 2 fire de usturoi verde

  • 1 l de apă (sau supă clară de legume)

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați urzicile în multe ape și opăriți-le pentru cel mult 2 minute.
  • Căliți ceapa și usturoiul în puțin ulei. Când s-au înmuiat, adăugați cartofii tăiați cuburi, sare și piper și după 1-2 minute turnați apa. Dacă folosiți apă sau supă fierbinte, timpul de gătire va fi mai scurt. Lăsați să fiarbă 10-15 minute
  • Puneți apoi urzicile și mai lăsați să fiarbă 5 minute, apoi pasați cu blenderul.
  • Separat, faceți și niște crutoane cu oregano și, dacă vă place gustul mai iute, presărați și puțin chili sau boia iute.

Rețetă video

Tags:
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal