fbpx

Supă concentrată de legume (stock de legume)

Din doar câteva legume, puține mirodenii și ceva apă puteți face o supă concentrată de legume (stock de legume) foarte gustoasă. Și care poate fi bază pentru orice preparat, fie că vorbim despre o supă sau ciorbă, fie despre o mâncare de legume, pilaf sau despre o tocăniță.

Ingrediente

  • 2 cepe

  • 1 praz

  • 5 morcovi

  • 1 țelină

  • 1 păstârnac

  • 2 rădăcini de pătrunjel

  • 2 ardei grași

  • 1 cățel de usturoi (pentru aromă)

  • Boabe de piper

  • Boabe de ienibahar

  • Foi de dafin

  • Cimbru uscat

  • Sare

Cum să faceți

  • Curățați legumele și puneți-le într-o oală încăpătoare. Turnați apă rece deasupra, puneți mirodeniile.
  • Puneți oala pe foc mare și când începe să fiarbă reduceți flacăra și lăsați să fiarbă acoperit 90 de minute.
  • Scoateți legumele și strecurați supa stock de legume.
  • După ce s-a răcit, o puteți pune în pungi cu închidere ermetică sau în sticle de plastic pe care le puneți în congelator. Sau, dacă urmează s-o folosiți în zilele următoare, o puteți păstrați în frigider.