Au apărut urzicile; în sfârșit putem spune bun-venit primăverii! Unii le preferă în salate, alții în supe sau ciorbe. De data aceasta am preferat să facem o mâncare de urzici cu usturoi și mămăligă, o rețetă de post simplă și foarte ușor de pregătit.
Mâncare de urzici
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
45
minutesIngrediente
500 g urzici
1 ceapă potrivită
2 fire de usturoi verde
2 caței de usturoi
1 lingură de făină
Ulei de floarea-soarelui
Sare
Cum să faceți
- Curățați urzicile, e cel mai laborios pas. Spălați-le apoi în multe ape reci. Le opăriți 1-2 minute, apoi le strecurați, dar păstrați apa în care au fiert. După ce s-au răcorit 3-4 minute, mărunțiți urzicile fie cu un blender, fie cu mixerul vertical ori cu pasatorul de cartofi.Sau cu un cuțit, desigur.
- Se încinge uleiul și căliți ceapa și usturoiul.
- Puneți apoi făina, amestecați și după un minut adăugați treptat zeamă de urzici, până se formează un sos omogen. Fierbeți câteva minute, până când făina nu se mai simte.
- Apoi puneți urzicile tocate, usturoiul zdrobit și potriviți gustul de sare.
- Cât au fiert urzicile, am făcut repede și o mămăliguță. Poftă bună vă dorim!
Rețetă video
Tags: urzici
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete