fbpx

Supă-cremă de țelină

Supă-cremă de țelină

Înrudită cu pătrunjelul și feniculul, rădăcina de țelină are o mulțime de vitamine și minerale (A, B-uri, fosfor, magneziu, sodiu) benefice pentru sănătate și nu în ultimul rând, este săracă în calorii. Aroma și gustul se păstrează în timpul gătitului, iar textura este asemănătoare cu cea a cartofului. Supa-cremă de țelină este o rețetă simplă, hrănitoare, cu gust surprinzător. Noi i-am adăugat crutoane aromate tot din țelină, dar le puteți înlocui cu cele din pâine, cum vă place! 

Supă-cremă de țelină

Supă-cremă de țelină

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

servings
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

45

minutes

Ingrediente

  • 2 rădăcini de țelină (aprox 800 g)

  • 3 caței de usturoi

  • 1 ceapă

  • 2 cartofi medii

  • 200 g smântână

  • 1,5 l apă

  • 50 g unt

  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui

  • Cimbru

  • 1 foaie de dafin

  • Sare

  • Piper

  • Pentru crutoane
  • 1/2 țelină

  • Cimbru

  • 2 caței de usturoi

  • 50 g unt

  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui

Cum să faceți

  • Încingeți untul și uleiul și căliți ceapa, usturoiul pentru 2-3 minute.
  • Adăugați cartofii și țelina tăiate cuburi, sare, piper, un praf de cimbru și dafinul. Le căliți 5 minute, apoi turnați apa și lăsați să fiarbă 25-30 de minute, acoperit.
  • Între timp, pregătiți crutoanele: tăiați țelina în cubulețe (de 1 cm) și le rumeniți într-o tigaie în care ați încins untul și uleiul împreună cu usturoiul. Presărați și puțin cimbru, după gust, sare și piper. După ce cubulețele s-au rumenit, le scoateți pe o farfurie tapetată cu hârtie, să absoarbă din grăsime.
  • Scoateți dafinul din supă și pasați cu blenderul. Adăugați smântâna și potriviți gustul de sare și piper proaspăt măcinat. Adăugați crutoanele de țelină în farfurii și poftă bună vă dorim!

Rețetă video

Tags: