Rețeta de pui cu sos de roșii și legume are drept inspirație un preparat aragonez (Aragonia este o zonă autonomă din nord-estul Spaniei), foarte gustos și economic, o tocăniță care se pregătește din bucăți de pui, legume și roșii proaspete. Este o opțiune ideală pentru prânzul sau cina în familie. Poftă bună și vouă!
Pui cu sos de roșii și legume
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
1 kg de carne de pui (copane, aripi, piept)
1 ardei gras verde mic
1 ardei gras roșu
1 ardei iute (opțional)
1 ceapă
2 caței de usturoi
500 g roșii
200 ml vin alb
Apă/Supă de pui
Pătrunjel verde
Făină
Ulei de măsline (sau de floarea-soarelui)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Condimentați bucățile de pui cu sare și piper, pudrează-le cu făină și rumenește-le într-o cratiță în care ai încins ulei. Când carnea a devenit aurie, o scoateți pe o farfurie.
- În timp ce puiul se prăjește, tăiați ceapa și ardeii fâșii sau cubulețe și feliați cățeii de usturoi.
- În aceeași cratiță în care ați prăjit carnea, adăugați ulei, dacă mai e cazul, legumele și un praf de sare. Gătiți la foc mic timp de 4-5 minute, amestecând din când în când.
- După ce legumele au devenit moi, adăugați vinul și gătiți încă câteva minute pentru a lăsa alcoolul să se evapore.
- Adăugați roșiile tăiate cubulețe, amestecați și lăsați câteva clipe până dă în clocot. Puneți și bucățile de pui și completați cu apă sau supă de legume/pui, astfel încât să acopere carnea.
- Când începe să fiarbă, acoperiți oala și gătiți timp de 15 minute la foc mediu.
- La final, potriviți gustul de sare și piper. Și, dacă sosul e mai acid (din cauza roșiilor), ”reparați” cu o linguriță de zahăr.
- Luați de pe foc, puneți verdeața și puiul cu sos de roșii și legume este numai bun de mâncat.
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete