fbpx

Pui cu sos de roșii și legume

Rețeta de pui cu sos de roșii și legume are drept inspirație un preparat aragonez (Aragonia este o zonă autonomă din nord-estul Spaniei), foarte gustos și economic, o tocăniță care se pregătește din bucăți de pui, legume și roșii proaspete. Este o opțiune ideală pentru prânzul sau cina în familie. Poftă bună și vouă!

Pui cu sos de roșii și legume

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 1 kg de carne de pui (copane, aripi, piept)

  • 1 ardei gras verde mic

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 ardei iute (opțional)

  • 1 ceapă

  • 2 caței de usturoi

  • 500 g roșii

  • 200 ml vin alb

  • Apă/Supă de pui

  • Pătrunjel verde

  • Făină

  • Ulei de măsline (sau de floarea-soarelui)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Condimentați bucățile de pui cu sare și piper, pudrează-le cu făină și rumenește-le într-o cratiță în care ai încins ulei. Când carnea a devenit aurie, o scoateți pe o farfurie.
  • În timp ce puiul se prăjește, tăiați ceapa și ardeii fâșii sau cubulețe și feliați cățeii de usturoi.
  • În aceeași cratiță în care ați prăjit carnea, adăugați ulei, dacă mai e cazul, legumele și un praf de sare. Gătiți la foc mic timp de 4-5 minute, amestecând din când în când.
  • După ce legumele au devenit moi, adăugați vinul și gătiți încă câteva minute pentru a lăsa alcoolul să se evapore.
  • Adăugați roșiile tăiate cubulețe, amestecați și lăsați câteva clipe până dă în clocot. Puneți și bucățile de pui și completați cu apă sau supă de legume/pui, astfel încât să acopere carnea.
  • Când începe să fiarbă, acoperiți oala și gătiți timp de 15 minute la foc mediu.
  • La final, potriviți gustul de sare și piper. Și, dacă sosul e mai acid (din cauza roșiilor), ”reparați” cu o linguriță de zahăr.
  • Luați de pe foc, puneți verdeața și puiul cu sos de roșii și legume este numai bun de mâncat.
Tags: