fbpx

Macrou în sos de roșii

Macroul este un pește bogat în acizi grași omega-3, fier și potasiu, conține peste 24 g de proteine. Este o alegere sănătoasă și foarte gustoasă, am mai completa. Iar rețeta de macrou în sos de roșii o să devină una dintre preferatele voastre, pe noi ne-a cucerit. Îi mai puneți alături o garnitură de cartofi natur sau de orez și veți avea o masă delicioasă.

Macrou în sos de roșii

4.5 from 2 votes
Course: pranz, cinaDifficulty: usor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

45

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 2 bucăți de macrou proaspăt sau congelat

  • 1 kg de roșii proaspete (sau 2 cutii de roșii tocate în suc propriu)

  • 1 lingură de pastă de tomate

  • 1 ceapă

  • 6 caței de usturoi

  • 2 frunze de dafin

  • 1 crenguță de cimbru

  • 1 lingură de ulei

  • 100 ml vin alb (opțional)

  • 1 lamâie

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați peștii în bucăți potrivit de mari (în 2 sau 3, depinde cât sunt de mari). Condimentați cu sare și piper și păstrați la rece.
  • Căliți ceapa tocată mărunt în uleiul bine încins, fără să se rumenească, adăugați roșiile tăiate mărunt (sau pasate cu blenderul), dafinul și cimbrul, un praf de sare și de piper. Lăsați să fiarbă 10-15 minute.
  • Puneți peștele într-o tavă sau într-un vas de fontă (dacă-l aveți), puneți deasupra sosul, usturoiul feliat, vinul și câteva felii de lămâie. Dați la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute
Tags: