Cea mai simplă rețetă de ciocănele de pui cu cartofi la cuptor. Obișnuim să mai adăugăm și felii de morcovi ori de păstârnac sau câte o mână de fasole păstăi, să avem mai multe culori în farfurie. Poftă bună și vouă!
Ciocănele de pui cu cartofi la cuptor
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
1 cutie de ciocănele de pui
1 kg cartofi
2 morcovi (opțional)
100 ml vin alb (opțional)
6 caței de usturoi
Boiaua preferată (dulce, iute sau afumată)
Cimbru proaspăt
Sare
Piper
Ulei
Cum să faceți
- Tăiați cartofii în cuburi potrivit de mari și morcovii în felii mai groase. Puneți legumele în tava de copt, alături de ciocănelele de pui.
- Condimentați cu sare, piper, boia, usturoiul zdrobit și amestecați bine, să cuprindeți toate ingredientele.
- La final, stropiți cu 2-3 linguri de ulei și turnați vinul, puneți și cimbrul, după gust, și acoperiți tava cu o hârtie de copt, apoi cu o folie de aluminiu.
- Dați la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, 180-190 de grade, pentru 30-40 de minute. Scoateți tava și îndepărtați capacul. Dacă e cazul, adăugați câteva linguri de apă sau tot vin, dacă-l preferați. Mai dați la cuptor, fără capac, până când legumele și puiul au căpătat culoarea rumenă.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete