fbpx

Ciocănele de pui cu cartofi la cuptor

Cea mai simplă rețetă de ciocănele de pui cu cartofi la cuptor. Obișnuim să mai adăugăm și felii de morcovi ori de păstârnac sau câte o mână de fasole păstăi, să avem mai multe culori în farfurie. Poftă bună și vouă!

Ciocănele de pui cu cartofi la cuptor

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 1 cutie de ciocănele de pui

  • 1 kg cartofi

  • 2 morcovi (opțional)

  • 100 ml vin alb (opțional)

  • 6 caței de usturoi

  • Boiaua preferată (dulce, iute sau afumată)

  • Cimbru proaspăt

  • Sare

  • Piper

  • Ulei

Cum să faceți

  • Tăiați cartofii în cuburi potrivit de mari și morcovii în felii mai groase. Puneți legumele în tava de copt, alături de ciocănelele de pui.
  • Condimentați cu sare, piper, boia, usturoiul zdrobit și amestecați bine, să cuprindeți toate ingredientele.
  • La final, stropiți cu 2-3 linguri de ulei și turnați vinul, puneți și cimbrul, după gust, și acoperiți tava cu o hârtie de copt, apoi cu o folie de aluminiu.
  • Dați la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, 180-190 de grade, pentru 30-40 de minute. Scoateți tava și îndepărtați capacul. Dacă e cazul, adăugați câteva linguri de apă sau tot vin, dacă-l preferați. Mai dați la cuptor, fără capac, până când legumele și puiul au căpătat culoarea rumenă.