
Bulgurul este obţinut din diferite tipuri de grâu şi poate înlocui cu succes orice mâncare cu orez, de exemplu. Este un superaliment, hrănitor și mai gustos decât orezul. Pentru că ne-a cucerit, vă arătăm cum să pregătiți și voi rețeta de pilaf de bulgur cu inimi de pui. Este o bunătate!

Pilaf de bulgur cu inimi de pui
Porții
6
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
45
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
400 g bulgur
1 cutie de inimi de pui
2 morcovi
1 pătrunjel rădăcină /păstârnac
2 cepe
1 ardei capia
1 frunză de dafin
4 catei de usturoi
2 linguri de pastă de tomate
1 lingură de pastă de ardei dulce (sau iute, dacă preferați gustul)
2 linguri de ulei (opțional, puteți adăuga și o linguriță de unt)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți la fiert, în oala sub presiune, inimile curățate, morcovii, albitura, o ceapă, dafinul, un praf de sare și câteva boabe de piper. Acoperiți cu suficientă apă, aproximativ 1,5 l, și lăsați să fiarbă 30 de minute. După trecerea timpului, strecurați și păstrați supa, iar inimile de pui și rădăcinoasele le puneți deoparte. Dacă nu aveți oală sub presiune, timpul de fierbere va fi ceva mai îndelungat. Puteți pregăti acest pas cu o zi înainte, astfel că prepararea pilafului de bulgur cu inimi de pui va dura mai puțin.
- Sotați ceapa în uleiul încins până devine translucidă. Adăugați usturoiul și ardeiul roșu și sotați-le 2-3 minute. Puneți pastele de roșii și ardei și amestecați bine, apoi adăugați bulgurul, sare și piper și supă strecurată fierbinte, aproximativ un litru, inimile de pui (întregi sau tăiate în jumătăți), legumele fierte tăiate cubulețe.
- Lăsați să fiarbă 10-15 minute, la foc mic. Opriți focul, acoperiți și lăsați să se odihnească 10-15 minute, timp în care bulgurul va absorbi și restul de supă.
Tags: bulgurinimi de pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete