fbpx

Piept de pui cu legume

Când nu mai știți ce să gătiți, rețeta de piept de pui cu legume vă scoate din încurcătură. Este o mâncare simplă și foarte gustoasă, gătită la tigaie, așa că nici nu stați prea mult în bucătărie.

Piept de pui cu legume

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Total time

40

minutes

Ingrediente

  • 2 piepți de pui

  • 2 ardei grași

  • 1 mână de fasole păstăi

  • 1/2 lămâie

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 3 linguri de sos de soia

  • 1 linguriță de condiment pentru fajitas** (un amestec de praf de chili, boia, usturoi și chimion pulbere, sare, oregano uscat, piper)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați carnea în cuburi potrivit de mari, ardeii în fâșii, iar fasolea în jumătăți.
  • Condimentați puiul cu sare, piper, zeamă de lămâie, sos de soia și condimentul pentru fajitas**. Dacă nu-l aveți, puneți după gust boia (dulce sau iute), pudră de usturoi și chimion, oregano sau oricare altă plantă aromatică.
  • Rumeniți carnea în uleiul încins, fără capac, până devine moale și rumenă la culoare, apoi puneți fasolea verde și după 2-3 minute ardeii grași. Amestecați din când în când, să nu se lipească. Țineți pe foc 10-15 minute, cât să se gătească și ardeii, dar să rămână aldente (ușor crocanți).
  • Noi am mâncat pieptul de pui cu legume alături de o garnitură de orez, cea mai simplă rețetă (orez fiert în apă cu sare). Și foarte bun a fost.