
Când nu mai știți ce să gătiți, rețeta de piept de pui cu legume vă scoate din încurcătură. Este o mâncare simplă și foarte gustoasă, gătită la tigaie, așa că nici nu stați prea mult în bucătărie.

Piept de pui cu legume
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTotal time
40
minutesIngrediente
2 piepți de pui
2 ardei grași
1 mână de fasole păstăi
1/2 lămâie
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
3 linguri de sos de soia
1 linguriță de condiment pentru fajitas** (un amestec de praf de chili, boia, usturoi și chimion pulbere, sare, oregano uscat, piper)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați carnea în cuburi potrivit de mari, ardeii în fâșii, iar fasolea în jumătăți.
- Condimentați puiul cu sare, piper, zeamă de lămâie, sos de soia și condimentul pentru fajitas**. Dacă nu-l aveți, puneți după gust boia (dulce sau iute), pudră de usturoi și chimion, oregano sau oricare altă plantă aromatică.
- Rumeniți carnea în uleiul încins, fără capac, până devine moale și rumenă la culoare, apoi puneți fasolea verde și după 2-3 minute ardeii grași. Amestecați din când în când, să nu se lipească. Țineți pe foc 10-15 minute, cât să se gătească și ardeii, dar să rămână aldente (ușor crocanți).
- Noi am mâncat pieptul de pui cu legume alături de o garnitură de orez, cea mai simplă rețetă (orez fiert în apă cu sare). Și foarte bun a fost.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete