fbpx

Fajitas de pui

fajitas de pui

Fajitas de pui este acel preparat ideal pentru cină, când îți dorești ceva care să fie gata și repede, să fie și cu ingrediente sănătoase și să se potrivească și cu un pahar de bere sau de vin alb. Noi l-am testat, acum e rândul vostru!

fajitas de pui

Fajitas de pui

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 500 g piept de pui

  • 1 lingură rasă de condimente pentru fajitas*

  • 1 ardei gras galben

  • 1 ardei gras roșu

  • 1 ardei gras verde

  • 1 ceapă (albă sau roșie)

  • 2 linguri de ulei

  • 100 ml apă

  • 1 lime

  • Sare

Cum să faceți

  • Taie pieptul de pui în fâșii potrivit de subțiri, stropește-le cu zeama de lime și dă-le cu un praf de sare. Feliază ardeii grași și ceapa.
  • Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și rumenește carnea pentru 3-4 minute, cât să capete o culoare aurie, apoi adaugă legumele.
  • Ține pe foc 5-6 minute, amestecând să nu se lipească, adaugă condimentele și apa. Ține pe foc potrivit, până scade sosul format, iar carnea de pui s-a caramelizat ușor, dar legumele au rămas crocante.
  • Încearcă fajitas de pui alături de sosul guacamole, care i se potrivește perfect.

Sfaturi

  •  Dacă ai prin casă și câteva foi de tortilla, încălzește-le într-o tigaie și umple-le cu amestecul aromat de pui și legume, sos guacamole și/sau puțină smântână proaspătă.
  • Notă. Amestecul de condimente pentru fajitas se găsește în supermarketuri, la raionul cu condimente. Dar, dacă preferi să-l pregătești acasă, ai nevoie de câte o linguriță de praf de chili, boia, usturoi pulbere, chimion și sare, o jumătate de linguriță de oregano uscat și un praf de piper negru măcinat proaspăt. Amestecă-le și păstrează apoi într-un borcănel bine închis.
Tags: