Fajitas de pui este acel preparat ideal pentru cină, când îți dorești ceva care să fie gata și repede, să fie și cu ingrediente sănătoase și să se potrivească și cu un pahar de bere sau de vin alb. Noi l-am testat, acum e rândul vostru!
Fajitas de pui
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
15
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
500 g piept de pui
1 lingură rasă de condimente pentru fajitas*
1 ardei gras galben
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
1 ceapă (albă sau roșie)
2 linguri de ulei
100 ml apă
1 lime
Sare
Cum să faceți
- Taie pieptul de pui în fâșii potrivit de subțiri, stropește-le cu zeama de lime și dă-le cu un praf de sare. Feliază ardeii grași și ceapa.
- Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și rumenește carnea pentru 3-4 minute, cât să capete o culoare aurie, apoi adaugă legumele.
- Ține pe foc 5-6 minute, amestecând să nu se lipească, adaugă condimentele și apa. Ține pe foc potrivit, până scade sosul format, iar carnea de pui s-a caramelizat ușor, dar legumele au rămas crocante.
- Încearcă fajitas de pui alături de sosul guacamole, care i se potrivește perfect.
Sfaturi
-  Dacă ai prin casă și câteva foi de tortilla, încălzește-le într-o tigaie și umple-le cu amestecul aromat de pui și legume, sos guacamole și/sau puțină smântână proaspătă.
- Notă. Amestecul de condimente pentru fajitas se găsește în supermarketuri, la raionul cu condimente. Dar, dacă preferi să-l pregătești acasă, ai nevoie de câte o linguriță de praf de chili, boia, usturoi pulbere, chimion și sare, o jumătate de linguriță de oregano uscat și un praf de piper negru măcinat proaspăt. Amestecă-le și păstrează apoi într-un borcănel bine închis.
Tags: pui
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete