fbpx

Fajitas de pui

fajitas de pui

Fajitas de pui este acel preparat ideal pentru cină, când îți dorești ceva care să fie gata și repede, să fie și cu ingrediente sănătoase și să se potrivească și cu un pahar de bere sau de vin alb. Noi l-am testat, acum e rândul vostru!

fajitas de pui

Fajitas de pui

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 500 g piept de pui

  • 1 lingură rasă de condimente pentru fajitas*

  • 1 ardei gras galben

  • 1 ardei gras roÈ™u

  • 1 ardei gras verde

  • 1 ceapă (albă sau roÈ™ie)

  • 2 linguri de ulei

  • 100 ml apă

  • 1 lime

  • Sare

Cum să faceți

  • Taie pieptul de pui în fâșii potrivit de subÈ›iri, stropeÈ™te-le cu zeama de lime È™i dă-le cu un praf de sare. Feliază ardeii graÈ™i È™i ceapa.
  • ÃŽncinge uleiul într-o tigaie încăpătoare È™i rumeneÈ™te carnea pentru 3-4 minute, cât să capete o culoare aurie, apoi adaugă legumele.
  • Èšine pe foc 5-6 minute, amestecând să nu se lipească, adaugă condimentele È™i apa. Èšine pe foc potrivit, până scade sosul format, iar carnea de pui s-a caramelizat uÈ™or, dar legumele au rămas crocante.
  • ÃŽncearcă fajitas de pui alături de sosul guacamole, care i se potriveÈ™te perfect.

Sfaturi

  •  Dacă ai prin casă È™i câteva foi de tortilla, încălzeÈ™te-le într-o tigaie È™i umple-le cu amestecul aromat de pui È™i legume, sos guacamole È™i/sau puÈ›ină smântână proaspătă.
  • Notă. Amestecul de condimente pentru fajitas se găseÈ™te în supermarketuri, la raionul cu condimente. Dar, dacă preferi să-l pregăteÈ™ti acasă, ai nevoie de câte o linguriță de praf de chili, boia, usturoi pulbere, chimion È™i sare, o jumătate de linguriță de oregano uscat È™i un praf de piper negru măcinat proaspăt. Amestecă-le È™i păstrează apoi într-un borcănel bine închis.
Tags: