
Cartofi cu carne tocată la cuptor, o musaca, să-i spunem, doar că ceva mai mai ușor de făcut. O pregătim împreună?

Cartofi cu carne tocată la cuptor
Porții
8
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
50
minutesTimp total
1
hour10
minutesIngrediente
1 kg cartofi
1 kg carne tocată amestec (vită-porc)
2 cutii de roșii tocate în suc propriu
100 g bacon feliat
1 linguriță de pastă de tomate
1 ardei capia
1 ceapă
3 caței de usturoi
2 legături de pătrunjel verde
100 g mix de brânzeturi
Ulei de măsline
Boia de ardei dulce
Oregano uscat
Cimbru uscat
Sare
Cum să faceți
- Într-o tigaie încăpătoare, rumeniți ușor baconul tăiat într-o lingură de ulei, apoi adăugați carnea tocată și o călți la foc iute, până își schimbă culoarea.
- Puneți ceapa și usturoiul, boiaua, oregano și cimbru după gust, ardeiul, conservele de roșii și pasta de tomate. Lăsați să fiarbă, acoperit, 10 minute, apoi puneți veardeața.
- Între timp, tăiați cartofii în cuburi potrivit de mici și îi puneți într-o tavă suficient de încăpătoare. Presărați boia, oregano și cimbru, sare și piper.
- TurnaÈ›i deasupra cartofilor sosul de carne È™i daÈ›i la cuptor – puteÈ›i să le amestecaÈ›i chiar de la început (noi am făcut-o după vreo 20 de minute de stat la cuptor) – la 200 de grade pentru 40-45 de minute.
- Presărați mixul de brânzeturi (sau doar mozzarella ori cașcaval) și mai dați la cuptor 5 minute, cât să se gratineze. Mai puneți alături o salată de murături sau de castraveți murați și poftă bună vă dorim!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete