fbpx

Cartofi cu carne tocată la cuptor

Cartofi cu carne tocată la cuptor, o musaca, să-i spunem, doar că ceva mai mai ușor de făcut. O pregătim împreună?

Cartofi cu carne tocată la cuptor

5.0 from 1 vote
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

50

minutes
Timp total

1

hour 

10

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • 1 kg carne tocată amestec (vită-porc)

  • 2 cutii de roÈ™ii tocate în suc propriu

  • 100 g bacon feliat

  • 1 linguriță de pastă de tomate

  • 1 ardei capia

  • 1 ceapă

  • 3 caÈ›ei de usturoi

  • 2 legături de pătrunjel verde

  • 100 g mix de brânzeturi

  • Ulei de măsline

  • Boia de ardei dulce

  • Oregano uscat

  • Cimbru uscat

  • Sare

Cum să faceți

  • ÃŽntr-o tigaie încăpătoare, rumeniÈ›i uÈ™or baconul tăiat într-o lingură de ulei, apoi adăugaÈ›i carnea tocată È™i o călÈ›i la foc iute, până își schimbă culoarea.
  • PuneÈ›i ceapa È™i usturoiul, boiaua, oregano È™i cimbru după gust, ardeiul, conservele de roÈ™ii È™i pasta de tomate. LăsaÈ›i să fiarbă, acoperit, 10 minute, apoi puneÈ›i veardeaÈ›a.
  • ÃŽntre timp, tăiaÈ›i cartofii în cuburi potrivit de mici È™i îi puneÈ›i într-o tavă suficient de încăpătoare. PresăraÈ›i boia, oregano È™i cimbru, sare È™i piper.
  • TurnaÈ›i deasupra cartofilor sosul de carne È™i daÈ›i la cuptor – puteÈ›i să le amestecaÈ›i chiar de la început (noi am făcut-o după vreo 20 de minute de stat la cuptor) – la 200 de grade pentru 40-45 de minute.
  • PresăraÈ›i mixul de brânzeturi (sau doar mozzarella ori caÈ™caval) È™i mai daÈ›i la cuptor 5 minute, cât să se gratineze. Mai puneÈ›i alături o salată de murături sau de castraveÈ›i muraÈ›i È™i poftă bună vă dorim!

Rețetă video