fbpx

Tartă cu dovlecei

Dacă vă plac dovleceii, sigur o să vă placă și această tartă, cum i-am spus noi, dar fără blat făinos. Este foarte ușor de pregătit și sigur o vom face mai des. Avem în plan să înlocuim cașcavalul cu mozzarella, sigur o să ne placă și în această combinație.

Tarta cu dovlecei

0.0 from 0 votes
Course: prânz, cină, gustareDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

35

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 3 dovlecei

  • 100 g făină

  • 300 g caÈ™caval

  • 150 g È™unca feliată

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 1 legătură de mărar

  • 1 lingură de ulei de măsline + 1 linguriță (pentru uns tava)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Am feliat dovleceii, i-am presărat cu sare È™i i-am lăsat deoparte 10-15 minute.
  • Am dat pe răzătoare jumătate din cantitatea de caÈ™caval.
  • Am tăiat fin mărarul È™i pătrunjelul, am feliat subÈ›ire caÈ™cavalul rămas.
  • Peste dovleceii care È™i-au lăsat apă, È™i pe care n-am scurs-o, am adăugat o lingură de ulei de măsline, făina, caÈ™cavalul ras, verdeață È™i piper, după gust.
  • Am uns tava cu o linguriță de ulei (ar fi bine să puneÈ›i totuÈ™i o foaie de copt in tava, să aveÈ›i mai puÈ›in de curățat la final) È™i am pus jumătate din compoziÈ›ia de dovlecei.
  • Am aÈ™ezat deasupra È™unca, feliile de caÈ™caval È™i am acoperit cu dovleceii rămaÈ™i.
  • Am copt 35-45 de minute la 180 de grade, cu ventilaÈ›ia pornită, să capete crustă.
  • Am tăiat tarta cu dovlecei după ce s-a răcorit. Poftă bună È™i vouă!

Rețetă video

Sfaturi

  • Imediat scoasă din cuptor, tarta cu dovlecei este destul de moale, dar se întăreÈ™te pe măsură ce se răcoreÈ™te.
Tags: