Dacă vă plac dovleceii, sigur o să vă placă și această tartă, cum i-am spus noi, dar fără blat făinos. Este foarte ușor de pregătit și sigur o vom face mai des. Avem în plan să înlocuim cașcavalul cu mozzarella, sigur o să ne placă și în această combinație.
Tarta cu dovlecei
Porții
4
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
35
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
3 dovlecei
100 g făină
300 g cașcaval
150 g șunca feliată
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
1 lingură de ulei de măsline + 1 linguriță (pentru uns tava)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Am feliat dovleceii, i-am presărat cu sare și i-am lăsat deoparte 10-15 minute.
- Am dat pe răzătoare jumătate din cantitatea de cașcaval.
- Am tăiat fin mărarul și pătrunjelul, am feliat subțire cașcavalul rămas.
- Peste dovleceii care și-au lăsat apă, și pe care n-am scurs-o, am adăugat o lingură de ulei de măsline, făina, cașcavalul ras, verdeață și piper, după gust.
- Am uns tava cu o linguriță de ulei (ar fi bine să puneți totuși o foaie de copt in tava, să aveți mai puțin de curățat la final) și am pus jumătate din compoziția de dovlecei.
- Am așezat deasupra șunca, feliile de cașcaval și am acoperit cu dovleceii rămași.
- Am copt 35-45 de minute la 180 de grade, cu ventilația pornită, să capete crustă.
- Am tăiat tarta cu dovlecei după ce s-a răcorit. Poftă bună și vouă!
Rețetă video
Sfaturi
- Imediat scoasă din cuptor, tarta cu dovlecei este destul de moale, dar se întărește pe măsură ce se răcorește.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete