Carnea de curcan este o sursă excelentă de proteine, bogată în multe vitamine și minerale și are un conținut scăzut de grăsimi, cu condiția să renunțăm la piele. Dacă ați ocolit-o până acum, vă recomandăm să gătiți pulpă de curcan la cuptor cu garnitură de bulgur. Gătită astfel carnea este cu adevărat delicioasă. Poftă bună și vouă!
Pulpă de curcan la cuptor cu garnitură de bulgur
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
1
hour20
minutesTimp total
1
hour30
minutesIngrediente
1 pulpă superioară de curcan
1 legătură de ceapă verde (sau 1 ceapă mare)
1 legătură de usturoi verde (sau 4-5 căței)
1 ceșcuță de vin alb
1 ceșcuță de apă
Ulei de floarea-soarelui
Boia
Sare
Piper
- Pentru garnitura de bulgur
1 cană de bulgur
2 linguri de ulei
1 ceapă mică
1 morcov mic
2 cani supă de legume, fierbinte (sau apă)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați ceapa și usturoiul și le puneți într-o tavă, le stropiți cu o lingură de ulei și amestecați.
- Condimentați carnea cu sare, piper, boiaua preferată și ierburile aromatice, apoi o așezați în tavă.
- Turnați deasupra 2-3 linguri de ulei, iar în tavă puneți apa și vinul. Acoperiți cu o hârtie de copt și deasupra așezați folie de aluminiu, strângând-o bine marginile.
- Dați la cuptor, la 200 de grade pentru 50-60 de minute, apoi îndepărtați foliile și mai dați la cuptor încă 20-30 de minute, cât să se rumenească frumos.
- Între timp, pregătiți garnitura de bulgur. Căliți ceapa și morcovul tăiat cubulețe în uleiul încins. Adăugați bulgurul, spălat în prealabil, supa sau apa. Potrivți gustul de sare şi piper ți lăsați să fiarbă 10-15 minute, la foc mediu-mic, apoi opriți focul și acoperiți cu un capac. După 10-15 minute îl amestecați ușor cu furculița.
- Pentru pulpa de curcan la cuptor cu garnitură de bulgur vă recomandăm o salată de frunze verzi sau de ridichi murate.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete