fbpx

Salată de ridichi murate

salată de ridichi murate

Gogoșari umpluți cu struguri, castraveți în oțet sau în saramură, varză la borcan ori la putină sunt murăturile pe care e greu să nu le întâlnești în cămările tradiționale. Dar ce-ați spune de niște murături…mai deosebite? Vă propunem o salată de ridichi murate, delicioasă într-un sandviș cu friptură sau lângă o tocană de cartofi sau alături de o iahnie de fasole.

salată de ridichi murate

Salată de ridichi murate

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

1

borcan
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

0

minute
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 500 g 500 ridichi (6 legături)

  • 150 ml 150 oțet de 6 grade

  • 100 g 100 zahăr tos

  • 80 ml 80 apă

  • 1 linguriță 1 de sare

  • 1 linguriță 1 de semințe de muștar

  • 2 2 foi de dafin

Cum să faceți

  • Puneți ridichile feliate într-un borcan de 500 ml, sterilizat în prealabil.
  • Aduceți oțetul, zahărul, apa, sarea, condimentele și frunza de dafin la temperatura de fierbere.
  • Turnați lichidul fierbinte peste ridichi, închideți ermetic și lăsați să se răcească.
  • Salata de ridichi murate se poate mânca după 6 ore și o puteți păstra la frigider 2 luni.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vă place gustul picant, adăugați și ½ linguriță de fulgi de chili.
Tags: