fbpx

Salată de ridichi murate

salată de ridichi murate

GogoÈ™ari umpluÈ›i cu struguri, castraveÈ›i în oÈ›et sau în saramură, varză la borcan ori la putină sunt murăturile pe care e greu să nu le întâlneÈ™ti în cămările tradiÈ›ionale. Dar ce-aÈ›i spune de niÈ™te murături…mai deosebite? Vă propunem o salată de ridichi murate, delicioasă într-un sandviÈ™ cu friptură sau lângă o tocană de cartofi sau alături de o iahnie de fasole.

salată de ridichi murate

Salată de ridichi murate

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

1

borcan
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

0

minute
Timp total

10

minutes

Ingrediente

  • 500 g ridichi (6 legături)

  • 150 ml oÈ›et de 6 grade

  • 100 g zahăr tos

  • 80 ml apă

  • 1 linguriță de sare

  • 1 linguriță de seminÈ›e de muÈ™tar

  • 2 foi de dafin

Cum să faceți

  • PuneÈ›i ridichile feliate într-un borcan de 500 ml, sterilizat în prealabil.
  • AduceÈ›i oÈ›etul, zahărul, apa, sarea, condimentele È™i frunza de dafin la temperatura de fierbere.
  • TurnaÈ›i lichidul fierbinte peste ridichi, închideÈ›i ermetic È™i lăsaÈ›i să se răcească.
  • Salata de ridichi murate se poate mânca după 6 ore È™i o puteÈ›i păstra la frigider 2 luni.

Rețetă video

Sfaturi

  • Dacă vă place gustul picant, adăugaÈ›i È™i ½ linguriță de fulgi de chili.
Tags: