fbpx

Sandviș cu carne de porc

Sandviș cu carne de porc

Voi ce mai gătiți pentru cină? Paste, grătar de carne, mămăliguță cu brânză, o mâncărică ușoară de legume… am tot bifat. Dar ce spuneți de un sandviș cu carne de porc? Noi l-am încercat și vă arătăm cum l-am făcut, aveți rețeta video mai jos! Și credem că o să vă placă și vouă!

Sandviș cu carne de porc

Sandviș cu carne de porc

5.0 from 1 vote
Course: cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

15

minutes
Total time

20

minutes

Ingrediente

  • 4 demibaghete (sau 2 baghete tăiate în jumătăți)

  • 4 felii de cotlet de porc fără os

  • 1/2 lamâie

  • 1 lingură de boia (dulce sau iute)

  • 4 linguri de maioneză

  • 50 g unt

  • 3 caței de usturoi

  • 4 castraveți murați

  • Frunze de salată

  • Ulei de floarea-soarelui

  • Frunze de salvie (opțional)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți feliile de carne pe un tocător, acoperiți-le cu folie alimentară și bateți-le ca pentru șnițele.
  • Presărați sare, piper, boiaua preferată (dulce, iute, afumată) și stropiți-le cu zeama de lămâie și puțin ulei.
  • Topiți untul într-o tigaie, adăugați câteva frunze de salvie (pentru aromă) și un cățel de usturoi și rumeniți feliile de carne pe ambele fețe. Nu va dura mai mult de 10 minute! Când sunt gata, le scoateți pe o farfurie și le țineți la cald.
  • Amestecați maioneza cu doi căței de usturoi foarte bine pisați, sare și piper după gust.
  • Tăiați demibaghetele în jumătăți și rumeniți-le 1-2 minute în tigaia în care ați gătit carnea.
  • Întindeți maioneza cu usturoi pe feliile de pâine, adăugați frunze de salată și câte o felie de cotlet de porc, castraveți murați feliați, salată și acoperiți cu a doua jumătate de pâine prăjită. În funcție de gust, mai adăugați sare și piper.

Rețetă video

Tags: