Voi ce mai gătiți pentru cină? Paste, grătar de carne, mămăliguță cu brânză, o mâncărică ușoară de legume… am tot bifat. Dar ce spuneți de un sandviș cu carne de porc? Noi l-am încercat și vă arătăm cum l-am făcut, aveți rețeta video mai jos! Și credem că o să vă placă și vouă!
Sandviș cu carne de porc
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
15
minutesTotal time
20
minutesIngrediente
4 demibaghete (sau 2 baghete tăiate în jumătăți)
4 felii de cotlet de porc fără os
1/2 lamâie
1 lingură de boia (dulce sau iute)
4 linguri de maioneză
50 g unt
3 caței de usturoi
4 castraveți murați
Frunze de salată
Ulei de floarea-soarelui
Frunze de salvie (opțional)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți feliile de carne pe un tocător, acoperiți-le cu folie alimentară și bateți-le ca pentru șnițele.
- Presărați sare, piper, boiaua preferată (dulce, iute, afumată) și stropiți-le cu zeama de lămâie și puțin ulei.
- Topiți untul într-o tigaie, adăugați câteva frunze de salvie (pentru aromă) și un cățel de usturoi și rumeniți feliile de carne pe ambele fețe. Nu va dura mai mult de 10 minute! Când sunt gata, le scoateți pe o farfurie și le țineți la cald.
- Amestecați maioneza cu doi căței de usturoi foarte bine pisați, sare și piper după gust.
- Tăiați demibaghetele în jumătăți și rumeniți-le 1-2 minute în tigaia în care ați gătit carnea.
- Întindeți maioneza cu usturoi pe feliile de pâine, adăugați frunze de salată și câte o felie de cotlet de porc, castraveți murați feliați, salată și acoperiți cu a doua jumătate de pâine prăjită. În funcție de gust, mai adăugați sare și piper.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete