fbpx

Iahnie de fasole cu afumătură

iahnie de fasole cu afumătură

Simplă și gustoasă și, mai ales, gata în jumătate de oră această iahnie de fasole cu afumătură. Delicioasă pentru un prânz sau o cină în familie.

iahnie de fasole cu afumătură

Iahnie de fasole cu afumătură

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

25

minutes
Timp total

30

minutes

Ingrediente

  • 300 g pastramă afumată

  • 2 cutii de fasole boabe

  • 1 ceapă

  • 1 ardei iute roșu (opțional)

  • 300 g passata (piure de roșii)

  • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Mix de verdeață (pătrunjel și mărar)

  • Cimbru uscat

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Tăiați pastrama în felii potrivit de groase și rumeniți-le într-o lingură de ulei. După ce au căpătat o culoare rumenă, puneți-le pe o farfurie.
  • Căliți ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei bine încins. După ce ceapa s-a înmuiat, adăugați ardeiul iute feliat.
  • După 1-2 minute, puneți sosul de roșii, cimbrul, sare și piper. Lăsați să dea 2-3 clocote și completați cu boabele de fasole și pastrama și mai lăsați pe foc 10 minute.
  • Presărați deasupra verdeața și iahnia de fasole cu afumătură e numai bună de împărțit în farfurii.

Rețetă video

Tags: