Simplă și gustoasă și, mai ales, gata în jumătate de oră această iahnie de fasole cu afumătură. Delicioasă pentru un prânz sau o cină în familie.
Iahnie de fasole cu afumătură
Porții
4
porțiiTimp preparare
5
minutesTimp gătire
25
minutesTimp total
30
minutesIngrediente
300 g pastramă afumată
2 cutii de fasole boabe
1 ceapă
1 ardei iute roșu (opțional)
300 g passata (piure de roșii)
3 linguri de ulei de floarea-soarelui
Mix de verdeață (pătrunjel și mărar)
Cimbru uscat
Sare
Piper
Cum să faceți
- Tăiați pastrama în felii potrivit de groase și rumeniți-le într-o lingură de ulei. După ce au căpătat o culoare rumenă, puneți-le pe o farfurie.
- Căliți ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei bine încins. După ce ceapa s-a înmuiat, adăugați ardeiul iute feliat.
- După 1-2 minute, puneți sosul de roșii, cimbrul, sare și piper. Lăsați să dea 2-3 clocote și completați cu boabele de fasole și pastrama și mai lăsați pe foc 10 minute.
- Presărați deasupra verdeața și iahnia de fasole cu afumătură e numai bună de împărțit în farfurii.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete
zucchini