
Nu știm alții cum sunt, dar nouă când ni se face poftă de tocană de cartofi cu cârnați, păi chiar ne punem pe treabă. Parcă dintr-o dată îi și simțim gustul, așa că nu avem cum să nu ne ducem repede în bucătărie să curățăm niște cartofi. E grozavă cu ardei/gogoșari copți. Dar și cu salată de frunze verzi. Sau cu murătuuuuuri. Așa-i că v-am făcut poftă?

Tocană de cartofi cu cârnați
Porții
4
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
40
minutesIngrediente
1 kg cartofi
1 carnat afumat
1 linguriță de pastă de ardei iute (opțional)
1 ardei gras roșu
2 caței de usturoi
1 ceapă
Cimbru proaspăt
1 frunză de dafin
1/2 linguriță de chimen
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
Mix de verdeață (pătrunjel și mărar verde)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți ceapa și usturoiul în uleiul bine încins. Puneți pasta de ardei iute (dacă nu vă place gustul picant, puneți pune pastă de ardei dulce), feliile de cârnat și semințele de chimen.
- Puneți și ardeiul gras tăiat cubulețe, apoi cartofii tăiați în cuburi potrivite, turnați deasupra un pahar cu apă, cât să-i acopere, sare, piper, frunza de dafin și cimbru (proaspăt sau uscat), după gust.
- Lăsați să fiarbă, 25 de minute, acoperit. Dacă sosul scade prea mult, completați în timpul fierberii cu puțină apă.
- După ce puneți tocana de cartofi cu cârnați în farfurii, presărați deasupra ceva verdeață proaspătă. O bunătate!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete