fbpx

Tocană de cartofi cu cârnați

tocană de cartofi cu cârnați

Nu știm alții cum sunt, dar nouă când ni se face poftă de tocană de cartofi cu cârnați, păi chiar ne punem pe treabă. Parcă dintr-o dată îi și simțim gustul, așa că nu avem cum să nu ne ducem repede în bucătărie să curățăm niște cartofi. E grozavă cu ardei/gogoșari copți. Dar și cu salată de frunze verzi. Sau cu murătuuuuuri. Așa-i că v-am făcut poftă?

tocană de cartofi cu cârnați

Tocană de cartofi cu cârnați

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

40

minutes

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • 1 carnat afumat

  • 1 linguriță de pastă de ardei iute (opțional)

  • 1 ardei gras roșu

  • 2 caței de usturoi

  • 1 ceapă

  • Cimbru proaspăt

  • 1 frunză de dafin

  • 1/2 linguriță de chimen

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Mix de verdeață (pătrunjel și mărar verde)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ceapa și usturoiul în uleiul bine încins. Puneți pasta de ardei iute (dacă nu vă place gustul picant, puneți pune pastă de ardei dulce), feliile de cârnat și semințele de chimen.
  • Puneți și ardeiul gras tăiat cubulețe, apoi cartofii tăiați în cuburi potrivite, turnați deasupra un pahar cu apă, cât să-i acopere, sare, piper, frunza de dafin și cimbru (proaspăt sau uscat), după gust.
  • Lăsați să fiarbă, 25 de minute, acoperit. Dacă sosul scade prea mult, completați în timpul fierberii cu puțină apă.
  • După ce puneți tocana de cartofi cu cârnați în farfurii, presărați deasupra ceva verdeață proaspătă. O bunătate!

Rețetă video

Tags: