fbpx

Maioneză de post

Maioneza de casă este unul dintre sosurile pe care e greu să nu le folosim atunci când vorbim despre un sandviÈ™, o salată de ton, ouă umplute sau salată de boeuf. 

În timp, am aflat că maioneza poate fi și vegetală. Și că există chiar mai multe rețete pentru aceasta. Noi am încercat una dintre ele, foarte rapidă, așa că vă arătăm imediat cum facem maioneză de post.

Ingrediente

  • 1 cană de băutură de soia

  • 1½ căni de ulei de floarea-soarelui

  • MuÈ™tar

  • Zeamă de lămâie

  • Sare

Cum să faceți

  • TurnaÈ›i lichidele într-un vas înalt, de preferat din sticlă. BăgaÈ›i blenderul È™i porniÈ›i-l la prima viteză. Nu e necesar să-l miÈ™caÈ›i (sus/jos sau lateral).
  • ÃŽn 1-2 minute, maioneza de post începe să se lege È™i capătă culoarea cu care suntem obiÈ™nuiÈ›i. Din acest moment, miÈ™caÈ›i blenderul pe verticală, cu miÈ™cări line, astfel încât să încorporaÈ›i tot uleiul.
  • AdăugaÈ›i una sau două linguri de muÈ™tar È™i e de preferat să fie unul cu consistență fină (adică nu cu boabe), zeamă de lămâie după gust. Sare puneÈ›i la final.
  • Noi am folosit maioneza de post pentru o salată a la russe.Dacă nu o folosiÈ›i integral, o păstraÈ›i într-un borcan cu capac, la frigider, vreme de câteva zile.
Tags: