Maioneza de casă este unul dintre sosurile pe care e greu să nu le folosim atunci când vorbim despre un sandviș, o salată de ton, ouă umplute sau salată de boeuf.
În timp, am aflat că maioneza poate fi și vegetală. Și că există chiar mai multe rețete pentru aceasta. Noi am încercat una dintre ele, foarte rapidă, așa că vă arătăm imediat cum facem maioneză de post.
Ingrediente
1 cană de băutură de soia
1½ căni de ulei de floarea-soarelui
Muștar
Zeamă de lămâie
Sare
Cum să faceți
- Turnați lichidele într-un vas înalt, de preferat din sticlă. Băgați blenderul și porniți-l la prima viteză. Nu e necesar să-l mișcați (sus/jos sau lateral).
- În 1-2 minute, maioneza de post începe să se lege și capătă culoarea cu care suntem obișnuiți. Din acest moment, mișcați blenderul pe verticală, cu mișcări line, astfel încât să încorporați tot uleiul.
- Adăugați una sau două linguri de muștar și e de preferat să fie unul cu consistență fină (adică nu cu boabe), zeamă de lămâie după gust. Sare puneți la final.
- Noi am folosit maioneza de post pentru o salată a la russe.Dacă nu o folosiți integral, o păstrați într-un borcan cu capac, la frigider, vreme de câteva zile.