Oricine poate face un sandviș aproape de perfecțiune. Cu atât mai mult cu cât vom pune doar acele ingrediente care ne sunt pe plac și în combinația care ne place cel mai mult. Inspirați de un film, poate l-ați văzut și voi – CHEF (2014), azi am gătit acest sandviș cu vită și maioneză de casă. Și e bun, foarte bun! Aveți rețeta video dacă v-am făcut poftă!
Sandviș cu vită și maioneză de casă
Porții
2
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
6
minutesTimp total
16
minutesIngrediente
1 felie de vrăbioară (sau antricot)
2 demibaghete
2 caței de usturoi
50 g unt
1 roșie
Frunze de salată
Salvie
Sare
Piper
- Pentru sos
6 linguri de maioneză de casă
4 castraveți murați
1 linguriță de capere
1 legătură de pătrunjel verde
Sos Tabasco
Sos Worchestershire
1 ceapă roșie
Cum să faceți
- Pentru sos, tăiați cât mai mărunt castraveții murați, ceapa roșie, caperele și verdeața. Apoi amestecați toate ingredientele într-un castronel, adăugați sare și piper după gust și lăsați sosul deoparte.
- Încingeți foarte bine o tigaie cu fund mai gros sau chiar una din fontă, dacă aveți. Topiți untul și adăugați usturoiul și frunzele de salvie (le puteți înlocui cu cimbru proaspăt), apoi puneți bucata de carne.
- Noi am gătit-o 3 minute pe o parte și alte 3 după ce am întors-o. Dacă bucata de carne este mai groasă sau mai subțire, adaptați timpul de gătire. Scoateți carnea pe un tocător de lemn și lăsați-o 10 minute. Abia apoi sărați și pipărați și feliați-o potrivit de subțire.
- Tăiați în jumătăți demibaghetele și prăjiți-le câte un minut în tigaia în care ați gătit carnea.
- Așezați deasupra foi de salată (bine uscate după ce le-ați spălat), sos, felii de carne, felii de roșie. Și asta a fost tot! Grozav de bun!
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete