fbpx

Sandviș cu vită și maioneză de casă

sandviș cu vită și maioneză de casă

Oricine poate face un sandviș aproape de perfecțiune. Cu atât mai mult cu cât vom pune doar acele ingrediente care ne sunt pe plac și în combinația care ne place cel mai mult. Inspirați de un film, poate l-ați văzut și voi – CHEF (2014), azi am gătit acest sandviș cu vită și maioneză de casă. Și e bun, foarte bun! Aveți rețeta video dacă v-am făcut poftă!

sandviș cu vită și maioneză de casă

Sandviș cu vită și maioneză de casă

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

6

minutes
Timp total

16

minutes

Ingrediente

  • 1 felie de vrăbioară (sau antricot)

  • 2 demibaghete

  • 2 caței de usturoi

  • 50 g unt

  • 1 roșie

  • Frunze de salată

  • Salvie

  • Sare

  • Piper

  • Pentru sos
  • 6 linguri de maioneză de casă

  • 4 castraveți murați

  • 1 linguriță de capere

  • 1 legătură de pătrunjel verde

  • Sos Tabasco

  • Sos Worchestershire

  • 1 ceapă roșie

Cum să faceți

  • Pentru sos, tăiați cât mai mărunt castraveții murați, ceapa roșie, caperele și verdeața. Apoi amestecați toate ingredientele într-un castronel, adăugați sare și piper după gust și lăsați sosul deoparte.
  • Încingeți foarte bine o tigaie cu fund mai gros sau chiar una din fontă, dacă aveți. Topiți untul și adăugați usturoiul și frunzele de salvie (le puteți înlocui cu cimbru proaspăt), apoi puneți bucata de carne.
  • Noi am gătit-o 3 minute pe o parte și alte 3 după ce am întors-o. Dacă bucata de carne este mai groasă sau mai subțire, adaptați timpul de gătire. Scoateți carnea pe un tocător de lemn și lăsați-o 10 minute. Abia apoi sărați și pipărați și feliați-o potrivit de subțire.
  • Tăiați în jumătăți demibaghetele și prăjiți-le câte un minut în tigaia în care ați gătit carnea.
  • Așezați deasupra foi de salată (bine uscate după ce le-ați spălat), sos, felii de carne, felii de roșie. Și asta a fost tot! Grozav de bun!

Rețetă video

Tags: