fbpx

Salată de ton cu maioneză și ceapă roșie

salată de ton cu maioneză și ceapă roșie

Conservele de ton ne scot de multe ori din încurcătură atunci când vrem să ne așezăm la masă cât mai repede. Și dacă salata de frunze verzi cu ton și boabe de porumb nu mai e o noutate, poate salata de ton cu maioneză și ceapă roșie și un pic de țelină, atât cât să-i dea aromă, o să vă surprindă plăcut. Așa că vă lăsăm mai jos rețeta, s-o pregătiți și voi!

salată de ton cu maioneză și ceapă roșie

Salată de ton cu maioneză și ceapă roșie

5.0 from 4 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

2

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

10

minutes
Timp total

15

minutes

Ingrediente

  • 2 cutii de ton, în apă sau în suc propriu

  • 1 ceapă roșie, medie

  • 2 linguri de maioneză de casă

  • 2 linguri de oțet

  • 1 fir de apio (sau un fir de țelină obișnuită)

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Scurgeți tonul într-o sită.
  • Tăiați ceapa roșie mărunt, în cubulețe, și puneți deasupra oțetul și un praf de sare. Amestecați și lăsați deoparte 10 minute, să se marineze.
  • Puneți carnea de ton într-un castronel, adăugați maioneza, ceapa bine scursă și țelina foarte fin tăiată. Amestecați și potriviți gustul de sare și piper.
  • Noi am mâncat salata de ton pe felii de baghetă, rumenite într-o tigaie.
Tags: