fbpx

Ouă umplute cu pate de ficat și maioneză

Ouă umplute cu pate de ficat și maioneză

Nu știm exact ce au deosebit aceste ouă umplute cu pate de ficat și maioneză, dar suntem topiți după ele. Și nici nu avem nevoie de prea mari invitații sau de mai știu eu ce evenimente importante pentru a le pregăti. Doar să ne gândim la ele și am și pus ouăle la fiert ! Așa că dacă v-am stârnit pofta, aveți rețeta mai jos!

Ouă umplute cu pate de ficat și maioneză

Ouă umplute cu pate de ficat și maioneză

4 from 2 votes
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp marinare

30

minute
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 6 6 ouă

  • 3 linguri 3 de maioneză de casă

  • Pentru pate de ficat de pui
  • 140 g 140 ficăței de pui

  • 80 ml 80 lapte

  • 1 lingură 1 de unt

  • 2 căței 2 de usturoi, zdrobiți

  • 1 linguriță 1 de cimbru proaspăt, tocat

  • 1/4 linguriță 1/4 de sare

  • ¼ linguriță ¼ de piper măcinat

  • 2 linguri 2 de vin alb

  • 1 fir 1 de ceapă verde

  • 1 lingură 1 de zeamă de lămâie

Cum să faceți

  • Puneți ficățeii de pui într-un castron împreună cu laptele rece și lăsați 30 de minute.
  • Între timp, fierbeți ouăle în apă cu sare pentru aproximativ 12-15 minute. După trecerea timpului, puneți ouăle fierte în apă rece, apoi curățați-le de coajă și tăiați-le în jumătăți. Separați albușurile de gălbenușuri.
  • Într-o tigaie, topiți untul și adăugați usturoiul. Amestecați și după câteva secunde puneți ficățeii bine scurși. Gătiți pe ambele părți, aproximativ câte 2 minute pe fiecare parte. Condimentați cu cimbru, sare și piper și turnați și vinul. Mai țineți pe foc până când se evaporă lichidul, dar fără să uscați bucățile de ficat. Nu mai trebuie decât să puneți ficățeii, ceapa tăiată și zeama de lămâie într-un mixer cu bol și să le transformați într-o pastă fină.
  • Treceți gălbenușurile printr-o sită, adăugați maioneza de casă și pateul. Amestecați foarte bine și, cu ajutorul unui poș sau al unei pungi tăiată la un capăt, umpleți albușurile de ou.
  • Desigur că puteți sări peste pasul în care pregătiți pateul de casă, înlocuidu-l cu unul gata cumpărat, dar vă asigurăm că rezultatul final va fi unul pe măsura muncii. Și, între noi fie vorba, nu e chiar greu să pregătești acest pate de ficat de pui.

Sfaturi

  • Dacă nu aveți mult timp la dispoziție, puteți sări peste timpul de marinare. Este însă important să-i curățați foarte bine.
Tags: