fbpx

Ouă umplute cu pate de ficat și maioneză

  • Home
  • cu carne
  • Ouă umplute cu pate de ficat È™i maioneză
Ouă umplute cu pate de ficat și maioneză

Nu știm exact ce au deosebit aceste ouă umplute cu pate de ficat și maioneză, dar suntem topiți după ele. Și nici nu avem nevoie de prea mari invitații sau de mai știu eu ce evenimente importante pentru a le pregăti. Doar să ne gândim la ele și am și pus ouăle la fiert ! Așa că dacă v-am stârnit pofta, aveți rețeta mai jos!

Ouă umplute cu pate de ficat și maioneză

Ouă umplute cu pate de ficat și maioneză

4.5 from 2 votes
Course: gustări / aperitiveDifficulty: ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

20

minutes
Timp gătire

15

minutes
Timp marinare

30

minute
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 6 ouă

  • 3 linguri de maioneză de casă

  • Pentru pate de ficat de pui
  • 140 g ficăței de pui

  • 80 ml lapte

  • 1 lingură de unt

  • 2 căței de usturoi, zdrobiÈ›i

  • 1 linguriță de cimbru proaspăt, tocat

  • 1/4 linguriță de sare

  • ¼ linguriță de piper măcinat

  • 2 linguri de vin alb

  • 1 fir de ceapă verde

  • 1 lingură de zeamă de lămâie

Cum să faceți

  • PuneÈ›i ficățeii de pui într-un castron împreună cu laptele rece È™i lăsaÈ›i 30 de minute.
  • ÃŽntre timp, fierbeÈ›i ouăle în apă cu sare pentru aproximativ 12-15 minute. După trecerea timpului, puneÈ›i ouăle fierte în apă rece, apoi curățaÈ›i-le de coajă È™i tăiaÈ›i-le în jumătăți. SeparaÈ›i albuÈ™urile de gălbenuÈ™uri.
  • ÃŽntr-o tigaie, topiÈ›i untul È™i adăugaÈ›i usturoiul. AmestecaÈ›i È™i după câteva secunde puneÈ›i ficățeii bine scurÈ™i. GătiÈ›i pe ambele părÈ›i, aproximativ câte 2 minute pe fiecare parte. CondimentaÈ›i cu cimbru, sare È™i piper È™i turnaÈ›i È™i vinul. Mai È›ineÈ›i pe foc până când se evaporă lichidul, dar fără să uscaÈ›i bucățile de ficat. Nu mai trebuie decât să puneÈ›i ficățeii, ceapa tăiată È™i zeama de lămâie într-un mixer cu bol È™i să le transformaÈ›i într-o pastă fină.
  • TreceÈ›i gălbenuÈ™urile printr-o sită, adăugaÈ›i maioneza de casă È™i pateul. AmestecaÈ›i foarte bine È™i, cu ajutorul unui poÈ™ sau al unei pungi tăiată la un capăt, umpleÈ›i albuÈ™urile de ou.
  • Desigur că puteÈ›i sări peste pasul în care pregătiÈ›i pateul de casă, înlocuidu-l cu unul gata cumpărat, dar vă asigurăm că rezultatul final va fi unul pe măsura muncii. Și, între noi fie vorba, nu e chiar greu să pregăteÈ™ti acest pate de ficat de pui.

Sfaturi

  • Dacă nu aveÈ›i mult timp la dispoziÈ›ie, puteÈ›i sări peste timpul de marinare. Este însă important să-i curățaÈ›i foarte bine.
Tags: