Nu știm exact ce au deosebit aceste ouă umplute cu pate de ficat și maioneză, dar suntem topiți după ele. Și nici nu avem nevoie de prea mari invitații sau de mai știu eu ce evenimente importante pentru a le pregăti. Doar să ne gândim la ele și am și pus ouăle la fiert ! Așa că dacă v-am stârnit pofta, aveți rețeta mai jos!
Ouă umplute cu pate de ficat și maioneză
Porții
6
porțiiTimp preparare
20
minutesTimp gătire
15
minutesTimp marinare
30
minuteTimp total
35
minutesIngrediente
6 ouă
3 linguri de maioneză de casă
- Pentru pate de ficat de pui
140 g ficăței de pui
80 ml lapte
1 lingură de unt
2 căței de usturoi, zdrobiți
1 linguriță de cimbru proaspăt, tocat
1/4 linguriță de sare
¼ linguriță de piper măcinat
2 linguri de vin alb
1 fir de ceapă verde
1 lingură de zeamă de lămâie
Cum să faceți
- Puneți ficățeii de pui într-un castron împreună cu laptele rece și lăsați 30 de minute.
- Între timp, fierbeți ouăle în apă cu sare pentru aproximativ 12-15 minute. După trecerea timpului, puneți ouăle fierte în apă rece, apoi curățați-le de coajă și tăiați-le în jumătăți. Separați albușurile de gălbenușuri.
- Într-o tigaie, topiți untul și adăugați usturoiul. Amestecați și după câteva secunde puneți ficățeii bine scurși. Gătiți pe ambele părți, aproximativ câte 2 minute pe fiecare parte. Condimentați cu cimbru, sare și piper și turnați și vinul. Mai țineți pe foc până când se evaporă lichidul, dar fără să uscați bucățile de ficat. Nu mai trebuie decât să puneți ficățeii, ceapa tăiată și zeama de lămâie într-un mixer cu bol și să le transformați într-o pastă fină.
- Treceți gălbenușurile printr-o sită, adăugați maioneza de casă și pateul. Amestecați foarte bine și, cu ajutorul unui poș sau al unei pungi tăiată la un capăt, umpleți albușurile de ou.
- Desigur că puteți sări peste pasul în care pregătiți pateul de casă, înlocuidu-l cu unul gata cumpărat, dar vă asigurăm că rezultatul final va fi unul pe măsura muncii. Și, între noi fie vorba, nu e chiar greu să pregătești acest pate de ficat de pui.
Sfaturi
- Dacă nu aveți mult timp la dispoziție, puteți sări peste timpul de marinare. Este însă important să-i curățați foarte bine.
Tags: ficăței de puiou
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete