
O mai știm sub numele de salată Olivier sau salată rusească de legume și o pregătim de fiecare dată când avem multe legume rămase de la supele de carne sau de la supa concentrată de legume. Așa că vă arătăm mai jos cât de ușor am pregătit rețeta de salată a la russe de post, gustoasă și spornică.

Salată a la russe de post
Porții
8
porțiiTimp preparare
30
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
50
minutesIngrediente
5 morcovi
5 cartofi
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 bucată de țelină (mică)
1 ceapă
1 ardei gras
1 conservă de mazăre fină (400 g)
6 gogoșari acri
10 castraveți în oțet (mici)
Sare
Piper
Cum să faceți
- Spălați bine cartofii în coajă și îi puneți la fiert în apă cu sare. Din momentul în care apa începe să fiarbă, lăsați-i 15-20 de minute, cât să-i străpungeți ușor cu scobitoarea. Preferăm să-i punem la fiert în coajă pentru că nu vor absorbi atât de multă apă.
- Într-un alt vas cu apă și sare puneți restul legumelor la fiert, aproximativ 15-20 de minute din clipa în care apa dă în clocot. Le strecurați și păstrați supa. Este o bază gustoasă pentru viitoare supe, ciorbe, sosuri de legume sau mâncăruri.
- După ce s-au răcit, tăiați cubulețe cartofii și rădăcinoasele, castraveții și gogoșarii. Murăturile este bine să le scuregți de zeamă. Puneți totul într-un castron încăpător împreună cu mazărea bine scursă.
- Adăugați maioneză de post, după gust. La final, potriviți gustul de sare și piper și, de preferat, lăsați-o la rece măcar o oră înainte s-o mâncați.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete