fbpx

Salată a la russe de post

salată a la russe de post

O mai știm sub numele de salată Olivier sau salată rusească de legume și o pregătim de fiecare dată când avem multe legume rămase de la supele de carne sau de la supa concentrată de legume. Așa că vă arătăm mai jos cât de ușor am pregătit rețeta de salată a la russe de post, gustoasă și spornică.

salată a la russe de post

Salată a la russe de post

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 5 morcovi

  • 5 cartofi

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 1 rădăcină de păstârnac

  • 1 bucată de țelină (mică)

  • 1 ceapă

  • 1 ardei gras

  • 1 conservă de mazăre fină (400 g)

  • 6 gogoșari acri

  • 10 castraveți în oțet (mici)

  • Maioneză de post

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați bine cartofii în coajă și îi puneți la fiert în apă cu sare. Din momentul în care apa începe să fiarbă, lăsați-i 15-20 de minute, cât să-i străpungeți ușor cu scobitoarea. Preferăm să-i punem la fiert în coajă pentru că nu vor absorbi atât de multă apă.
  • Într-un alt vas cu apă și sare puneți restul legumelor la fiert, aproximativ 15-20 de minute din clipa în care apa dă în clocot. Le strecurați și păstrați supa. Este o bază gustoasă pentru viitoare supe, ciorbe, sosuri de legume sau mâncăruri.
  • După ce s-au răcit, tăiați cubulețe cartofii și rădăcinoasele, castraveții și gogoșarii. Murăturile este bine să le scuregți de zeamă. Puneți totul într-un castron încăpător împreună cu mazărea bine scursă.
  • Adăugați maioneză de post, după gust. La final, potriviți gustul de sare și piper și, de preferat, lăsați-o la rece măcar o oră înainte s-o mâncați.

Rețetă video

Tags: