fbpx

Salată a la russe de post

salată a la russe de post

O mai știm sub numele de salată Olivier sau salată rusească de legume și o pregătim de fiecare dată când avem multe legume rămase de la supele de carne sau de la supa concentrată de legume. Așa că vă arătăm mai jos cât de ușor am pregătit rețeta de salată a la russe de post, gustoasă și spornică.

salată a la russe de post

Salată a la russe de post

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

50

minutes

Ingrediente

  • 5 morcovi

  • 5 cartofi

  • 1 rădăcină de pătrunjel

  • 1 rădăcină de păstârnac

  • 1 bucată de È›elină (mică)

  • 1 ceapă

  • 1 ardei gras

  • 1 conservă de mazăre fină (400 g)

  • 6 gogoÈ™ari acri

  • 10 castraveÈ›i în oÈ›et (mici)

  • Maioneză de post

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • SpălaÈ›i bine cartofii în coajă È™i îi puneÈ›i la fiert în apă cu sare. Din momentul în care apa începe să fiarbă, lăsaÈ›i-i 15-20 de minute, cât să-i străpungeÈ›i uÈ™or cu scobitoarea. Preferăm să-i punem la fiert în coajă pentru că nu vor absorbi atât de multă apă.
  • ÃŽntr-un alt vas cu apă È™i sare puneÈ›i restul legumelor la fiert, aproximativ 15-20 de minute din clipa în care apa dă în clocot. Le strecuraÈ›i È™i păstraÈ›i supa. Este o bază gustoasă pentru viitoare supe, ciorbe, sosuri de legume sau mâncăruri.
  • După ce s-au răcit, tăiaÈ›i cubuleÈ›e cartofii È™i rădăcinoasele, castraveÈ›ii È™i gogoÈ™arii. Murăturile este bine să le scuregÈ›i de zeamă. PuneÈ›i totul într-un castron încăpător împreună cu mazărea bine scursă.
  • AdăugaÈ›i maioneză de post, după gust. La final, potriviÈ›i gustul de sare È™i piper È™i, de preferat, lăsaÈ›i-o la rece măcar o oră înainte s-o mâncaÈ›i.

Rețetă video

Tags: