fbpx

Supă de pasăre cu tăiței de casă

supă de pasăre cu tâiței de casă

Rețeta de supă de pasăre cu tăiței de casă e una dintre preferatele noastre. Așa că am scos din congelator ce bucăți de carne de pasăre aveam puse la păstrare și legumele din frigider și le-am pus repede pe foc. Și cât a fiert, am pregătit și niște tăiței, dar voi o puteți încerca și cu niște găluște pufoase din griș!

supă de pasăre cu tâiței de casă

Supă de pasăre cu tăiței de casă

5.0 from 2 votes
Course: ciorbe / supe, cu carne, pranz, cinaDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

35

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

1

hour 

15

minutes

Ingrediente

  • 1 kg carne de pasăre (spate, aripi, gât)

  • 2 morcovi

  • 1 rădăcină de păstârnac mare

  • 2 rădăcini de pătrunjel

  • 1 țelină potrivită

  • 1 ceapă mare

  • 1 ardei gras roșu

  • Pătrunjel verde (pentru servire)

  • Sare

  • Boabe de piper

  • Pentru tăițeii de casă
  • 100 g făină + extra (pentru masa de lucru)

  • 1 ou

  • sare

Cum să faceți

  • Puneți bucățile de carne de pasăre (pui, găină sau cocoș) într-o oală încăpătoare cu 3 l de apă, la fiert. Luați spuma ori de câte ori se formează – astfel, veți obține o supă limpede în final.
  • Lăsați să fiarbă la foc mic. Dacă folosiți carne de pui, timpul de fierbere va fi mai mic, 30-40 de minute. Pentru carne de găină sau cocoș, timpul de fierbere poate să ajungă și la 90-100 de minute.
  • Când carnea a devenit moale, adăugați în supă legumele întregi, sare și piperul boabe. Lăsați să fiarbă până puteți străpunge ușor legumele cu furculița. Luați de pe foc și după câteva minute strecurați supa. Puteți folosi legumele și carnea curățată pentru o salată cu maioneză. Sau puteți adăuga unele rădăcinoase în supă, iar carnea fiartă să o alăturați unui sos de hrean cu smântână, de exemplu.
  • Pentru tăiței, amestecați într-un castron făina cu oul bătut și un praf de sare. Aluatul ar trebui să fie, în final, elastic și nelipicios. Lăsați-l 30 de minute, apoi puneți-l pe masa presărată cu făină și întindeți o foaie cu grosimea de 2-3 mm. Pudrați foaia cu făină și rulați, ca pe un sul, apoi tăiați fâșii subțiri. La final răsfirați tăițeii, să se usuce puțin. Puneți o oală cu apă și sare la fiert și când dă în clocot puneți tăițeii. După 3-4 minute, scurgeți și treceți-i printr-un jet de apă rece. Scurși bine și răcoriți, păstrați tăițeii într-un vas cu capac, la rece. Nu-i adăugați în oala cu supă, pentru că nu va mai fi la fel de limpede.

Sfaturi

  • Sugestie. Puteți pregăti supa și în oala sub presiune, dar, în final, nu va avea aceeași limpezime. Avantajul este însă că timpul de fierbere scade mult.
Tags: