fbpx

Ciorbă de ciuperci pleurotus

Ciorbă de ciuperci pleurotus

Auziserăm multe povești pe seama acestei rețete. Așa că, vă mărturisim, a fost prima dată când am încercat această ciorbă de ciuperci pleurotus sau ciorbă falsă de burtă, cum i se mai spune. Și ne-a plăcut mult, a fost o surpriză… gustoasă. Și da, putem spune că ”aduce” cu ciorba de burtă.
Dacă vreți s-o încercați și voi, aveți mai jos și rețeta video.

Ciorbă de ciuperci pleurotus

Ciorbă de ciuperci pleurotus

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

40

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus

  • 1 morcov mare

  • 1 pătrunjel rădăcină

  • 1 păstârnac

  • 1 ceapă potrivită

  • 1/2 ardei gras roșu

  • 50 g unt

  • 300 g smântână (de preferat cu grăsime minimum 20%)

  • 4 galbenușuri

  • 2 caței de usturoi

  • 2 l apă fierbinte

  • Oțet, după gust

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Căliți ceapa și rădăcinoasele în untul topit. După ce s-au înmuiat, adăugați apa fiartă și lăsați să fiarbă 10 minute, cât să se înmoaie ușor legumele.
  • Adăugați apoi ardeiul gras și ceva sare. Acoperiți și lăsați să fiarbă 10 minute.
  • Puneți apoi ciupercile tăiate fâșii (pentru a semăna cu fâșiile de carne de burtă, feliați ciupercile perpendicular pe fibre). Acoperiți și mai lăsați să fiarbă 15 minute. Dacă lichidul scade prea mult, completați cu apă fierbinte.
  • Între timp, amestecați gălbenușurile cu un praf de sare și smântâna acră (fermentată). Adăugați treptat câte un polonic de zeamă, astfel încât să temperați amestecul.
  • Turnați amestecul de smântână în oala cu ciorbă, puneți și un praf de piper, oțet după gust și, la final, 1-2 căței de usturoi zdrobiți – nu-i vedeți în filmare, dar să știți că i-am pus.

Rețetă video

Tags: