
Auziserăm multe povești pe seama acestei rețete. Așa că, vă mărturisim, a fost prima dată când am încercat această ciorbă de ciuperci pleurotus sau ciorbă falsă de burtă, cum i se mai spune. Și ne-a plăcut mult, a fost o surpriză… gustoasă. Și da, putem spune că ”aduce” cu ciorba de burtă.
Dacă vreți s-o încercați și voi, aveți mai jos și rețeta video.

Ciorbă de ciuperci pleurotus
Porții
8
porțiiTimp preparare
15
minutesTimp gătire
40
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
500 g ciuperci pleurotus
1 morcov mare
1 pătrunjel rădăcină
1 păstârnac
1 ceapă potrivită
1/2 ardei gras roșu
50 g unt
300 g smântână (de preferat cu grăsime minimum 20%)
4 galbenușuri
2 caței de usturoi
2 l apă fierbinte
Oțet, după gust
Sare
Piper
Cum să faceți
- Căliți ceapa și rădăcinoasele în untul topit. După ce s-au înmuiat, adăugați apa fiartă și lăsați să fiarbă 10 minute, cât să se înmoaie ușor legumele.
- Adăugați apoi ardeiul gras și ceva sare. Acoperiți și lăsați să fiarbă 10 minute.
- Puneți apoi ciupercile tăiate fâșii (pentru a semăna cu fâșiile de carne de burtă, feliați ciupercile perpendicular pe fibre). Acoperiți și mai lăsați să fiarbă 15 minute. Dacă lichidul scade prea mult, completați cu apă fierbinte.
- Între timp, amestecați gălbenușurile cu un praf de sare și smântâna acră (fermentată). Adăugați treptat câte un polonic de zeamă, astfel încât să temperați amestecul.
- Turnați amestecul de smântână în oala cu ciorbă, puneți și un praf de piper, oțet după gust și, la final, 1-2 căței de usturoi zdrobiți – nu-i vedeți în filmare, dar să știți că i-am pus.
Rețetă video
Tags: ciuperci
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete