Sosul de conopidă are un conținut scăzut de carbohidrați, este delicios adăugat peste paste sau legume fierte la abur.
Sos de conopidă
Timp preparare
5
minutesTimp gătire
20
minutesTimp total
25
minutesIngrediente
900 g conopidă (1 bucată)
2 linguri de ulei
8 caței de usturoi tocat
240 ml supă clară de legume (sau apă)
1/2 linguriță de oregano/busuioc/cimbru/rozmarin (sau mix de acestea)
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță piper
3 linguri de fulgi de drojdie inactivă sau de migdale zdrobite sau parmezan ras
băutură de migdale (la nevoie)
Cum să faceți
- Într-o oală antiaderentă, căliți la foc mediu buchețelele de conopidă și usturoiul în uleiul încins. Amestecați și gătiți aproximativ 2 minute.
- Adăugați supa de legume, plantele aromatice, sare și piper. Acoperiți, aduceți la temperatura de fierbere și reduceți apoi la foc mic-mediu. Fierbeți până când conopida este fragedă, aproximativ 6-7 minute. Luați de pe foc și lăsați deoparte 10 minute.
- Presărați deasupra fulgii de drojdie sau făina de migdale ori parmezanul ras și cu ajutorul mixerului vertical amestecați până la omogenizare. Dacă sosul este foarte gros, adăugați băutura de migdale, treptat, până obțineți textura dorită.
- După ce sosul de conopidă s-a răcit îl păstrați la frigider, într-un recipient sigilat, până la 3 zile, sau în congelator până la 3 luni.
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete