fbpx

Sos de conopidă

Sosul de conopidă are un conținut scăzut de carbohidrați, este delicios adăugat peste paste sau legume fierte la abur.

Sos de conopidă

5.0 from 1 vote
Difficulty: ușor
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 900 g conopidă (1 bucată)

  • 2 linguri de ulei

  • 8 caței de usturoi tocat

  • 240 ml supă clară de legume (sau apă)

  • 1/2 linguriță de oregano/busuioc/cimbru/rozmarin (sau mix de acestea)

  • 1/2 linguriță sare

  • 1/2 linguriță piper

  • 3 linguri de fulgi de drojdie inactivă sau de migdale zdrobite sau parmezan ras

  • băutură de migdale (la nevoie)

Cum să faceți

  • Într-o oală antiaderentă, căliți la foc mediu buchețelele de conopidă și usturoiul în uleiul încins. Amestecați și gătiți aproximativ 2 minute.
  • Adăugați supa de legume, plantele aromatice, sare și piper. Acoperiți, aduceți la temperatura de fierbere și reduceți apoi la foc mic-mediu. Fierbeți până când conopida este fragedă, aproximativ 6-7 minute. Luați de pe foc și lăsați deoparte 10 minute.
  • Presărați deasupra fulgii de drojdie sau făina de migdale ori parmezanul ras și cu ajutorul mixerului vertical amestecați până la omogenizare. Dacă sosul este foarte gros, adăugați băutura de migdale, treptat, până obțineți textura dorită.
  • După ce sosul de conopidă s-a răcit îl păstrați la frigider, într-un recipient sigilat, până la 3 zile, sau în congelator până la 3 luni.