fbpx

Sos de conopidă

Sosul de conopidă are un conținut scăzut de carbohidrați, este delicios adăugat peste paste sau legume fierte la abur.

Sos de conopidă

5.0 from 1 vote
Difficulty: ușor
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

20

minutes
Timp total

25

minutes

Ingrediente

  • 900 g conopidă (1 bucată)

  • 2 linguri de ulei

  • 8 caÈ›ei de usturoi tocat

  • 240 ml supă clară de legume (sau apă)

  • 1/2 linguriță de oregano/busuioc/cimbru/rozmarin (sau mix de acestea)

  • 1/2 linguriță sare

  • 1/2 linguriță piper

  • 3 linguri de fulgi de drojdie inactivă sau de migdale zdrobite sau parmezan ras

  • băutură de migdale (la nevoie)

Cum să faceți

  • ÃŽntr-o oală antiaderentă, căliÈ›i la foc mediu bucheÈ›elele de conopidă È™i usturoiul în uleiul încins. AmestecaÈ›i È™i gătiÈ›i aproximativ 2 minute.
  • AdăugaÈ›i supa de legume, plantele aromatice, sare È™i piper. AcoperiÈ›i, aduceÈ›i la temperatura de fierbere È™i reduceÈ›i apoi la foc mic-mediu. FierbeÈ›i până când conopida este fragedă, aproximativ 6-7 minute. LuaÈ›i de pe foc È™i lăsaÈ›i deoparte 10 minute.
  • PresăraÈ›i deasupra fulgii de drojdie sau făina de migdale ori parmezanul ras È™i cu ajutorul mixerului vertical amestecaÈ›i până la omogenizare. Dacă sosul este foarte gros, adăugaÈ›i băutura de migdale, treptat, până obÈ›ineÈ›i textura dorită.
  • După ce sosul de conopidă s-a răcit îl păstraÈ›i la frigider, într-un recipient sigilat, până la 3 zile, sau în congelator până la 3 luni.