fbpx

Sos de pătrunjel cu usturoi

I se mai spune și sos chimichurri și aparține bucătăriei argentiniene. Este un sos foarte fresh, potrivit de aromat și se potrivește perfect și cu o friptură, dar și cu o garnitură de cartofi sau uns pe pâine prăjită. Mai mult de atât, puteți transforma sosul de pătrunjel cu usturoi într-o marinadă grozavă pentru carnea de pui ori de porc.

Ingrediente

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 1 legătură de leurdă (sau usturoi uscat ori proaspăt)

  • 4 fire de usturoi verde

  • Zeamă de lămâie (sau oțet)

  • Ulei de măsline

  • Oregano

  • Sare

Cum să faceți

  • Într-un blender, mărunțiți pătrunjelul, usturoiul și leurda.
  • Adăugați sare și oregano uscat, puțin ulei de măsline și 1-2 linguri de zeamă de lămâie.
  • Omogenizați și turnați sosul într-un castron.
  • Potriviți gustul de sare și mai adăugați ulei și zeamă de lămâie cât să obțineți un sos potrivit de gros.
  • Sugestie
    Pentru un plus de gust și aromă, mai puteți adăuga și o linguriță de coajă de lămâie rasă.
Tags: