I se mai spune și sos chimichurri și aparține bucătăriei argentiniene. Este un sos foarte fresh, potrivit de aromat și se potrivește perfect și cu o friptură, dar și cu o garnitură de cartofi sau uns pe pâine prăjită. Mai mult de atât, puteți transforma sosul de pătrunjel cu usturoi într-o marinadă grozavă pentru carnea de pui ori de porc.
Ingrediente
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de leurdă (sau usturoi uscat ori proaspăt)
4 fire de usturoi verde
Zeamă de lămâie (sau oțet)
Ulei de măsline
Oregano
Sare
Cum să faceți
- Într-un blender, mărunțiți pătrunjelul, usturoiul și leurda.
- Adăugați sare și oregano uscat, puțin ulei de măsline și 1-2 linguri de zeamă de lămâie.
- Omogenizați și turnați sosul într-un castron.
- Potriviți gustul de sare și mai adăugați ulei și zeamă de lămâie cât să obțineți un sos potrivit de gros.
- Sugestie
Pentru un plus de gust și aromă, mai puteți adăuga și o linguriță de coajă de lămâie rasă.