Mujdeiul este unul dintre cele mai iubite sosuri și are o mulțime de variante: cu smântână sau cu iaurt, cu verdeață, cu muștar sau cu roșii. Delicioase și ”parfumate” toate. Și cum legumele sau friptura pe grătar se potrivesc de minune cu un astfel de sos, vedeți mai jos cum facem mujdei cu roșii și mărar. Și declarăm deschis sezonul grătarelor delicioase!
Ingrediente
2 căpățâni de usturoi
1 roșie
2 legături de mărar
Ulei de floarea-soarelui
Oțet
Sare
Cum să faceți
- Pisați usturoiul într-un mojar sau folosiți presa de usturoi.
- Adăugați un praf de sare și amestecați 1-2 minute, cât să se dizolve granulele.
- Treptat, turnați uleiul, exact ca la maioneza de casă. Când amestecul și-a sporit volumul, subțiați cu puțin oțet (sau cu zeamă de lămâie, cum vă place).
- În final, când ați obținut o cantitate suficientă de maioneză de usturoi, puneți roșiile tăiate cubulețe și verdeața tocată fin.