fbpx

Sos bechamel

Sosul bechamel (se citește ”beșamel”) este cunoscut și sub numele de sos alb. Și, nu în ultimul rând, este unul dintre sosurile importante ale gastronomiei franceze și internaționale. Se folosește pentru sufleuri, lasagna, cartofi gratinați, dar poate deveni și bază pentru alte sosuri.

Ingrediente

  • 100 g unt

  • 100 g făină

  • 1 l lapte cald

  • Sare

  • Piper

  • Nucșoară

Cum să faceți

  • Topiți untul într-un vas cu fund mai gros.
  • Adăugați făina dintr-o dată și amestecați foarte bine. Țineți pe foc 1-2 minute, amestecând continuu.
  • Încorporați, treptat, câte 1-2 polonice cu lapte, având grijă să desfaceți eventualele cocoloașe care se formează. Nu adăugați următoarea cantitate de lapte până ce nu a fost absorbită precedenta.
  • După ce ați încorporat tot laptele, țineți sosul pe foc 10-12 minute, amestecând constant, să nu se lipească. În final, sosul va deveni fin și cremos.
  • Potriviți gustul de sare, piper și, dacă vă place, adăugați și un praf de nucșoară.

Sugestii

  1. Dacă s-au format totuși cocoloașe, treceți sosul bechamel printr-o sită fină.
  2. Dacă nu îl folosiți imediat, acoperiți sosul cu o folie alimentară.
Ne împrietenim?
Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Dă-ne un
 

pe Facebook


Înscrie-te la newsletterul săptămânal