Ne plac ardeii copți nu doar în salate, în humus sau într-o mâncare. De data aceasta, i-am folosit într-un sos cremos, cu gust dens, o adevărată plăcere să-l mănânci lângă niște chipsuri sau lângă o friptură rece. Dacă v-am făcut poftă, vă lăsăm mai jos rețeta de sos de ardei copți, s-o încercați negreșit!
Sos de ardei copți
Porții
8
porțiiTimp preparare
10
minutesTimp gătire
25
minutestimp de răcire
20
minuteTimp total
35
minutesIngrediente
6 ardei capia
200 g cremă de brânză
2 caței de usturoi
2 lingurițe de oțet balsamic
1/2 linguriță de busuioc uscat
1/2 linguriță de sare
Fulgi de chili (opțional)
Piper
Cum să faceți
- Spălați ardeii și îi uscați cu un șervețel de hârtie. Îi așezați apoi pe tava de copt tapetată cu hârtie și îi coaceți 25-30 de minute la 200 de grade. Vedeți aici cum am făcut noi.
- După ce s-au copt, îi presărați cu sare și îi acoperiți cu o folie. După 15-20 de minute îi curățați de coji, semințe și cotoare. Îi puneți apoi la scurs.
- Într-un blender (sau în vasul robotului de bucătărie) puneți crema de brânză, ardeii foarte bine scurși, usturoiul feliat, oțetul balsamic, busuiocul, sarea, fulgii de chili (dacă-i preferați) și piperul, după gust. Amestecați câteva minute, până se omogenizează. Gustați și potriviți gustul după cum vă place – poate ceva mai sărat, aromat sau condimentat.
- Turnați sosul de ardei copți într-un castronel, îl acoperiți cu o folie și îl dați la rece măcar pentru o oră.
- Noi l-am mâncat cu grisine și chipsuri de dovlecei. Dar îl puteți mânca și cu lipii, cartofi prăjiți, felii de mămăligă rece, biscuiți sărați (crackers), cu legume coapte ori alături de fripturi de pui sau de porc, reci sau calde.
Tags: ardei
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete