fbpx

Sos de ardei copți

sos de ardei copți

Ne plac ardeii copți nu doar în salate, în humus sau într-o mâncare. De data aceasta, i-am folosit într-un sos cremos, cu gust dens, o adevărată plăcere să-l mănânci lângă niște chipsuri sau lângă o friptură rece. Dacă v-am făcut poftă, vă lăsăm mai jos rețeta de sos de ardei copți, s-o încercați negreșit!

sos de ardei copți

Sos de ardei copți

5 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
timp de răcire

20

minute
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 6 6 ardei capia

  • 200 g 200 cremă de brânză

  • 2 2 caÈ›ei de usturoi

  • 2 2 linguriÈ›e de oÈ›et balsamic

  • 1/2 linguriță 1/2 de busuioc uscat

  • 1/2 linguriță 1/2 de sare

  • Fulgi de chili (opÈ›ional)

  • Piper

Cum să faceți

  • SpălaÈ›i ardeii È™i îi uscaÈ›i cu un È™erveÈ›el de hârtie. ÃŽi aÈ™ezaÈ›i apoi pe tava de copt tapetată cu hârtie È™i îi coaceÈ›i 25-30 de minute la 200 de grade. VedeÈ›i aici cum am făcut noi.
  • După ce s-au copt, îi presăraÈ›i cu sare È™i îi acoperiÈ›i cu o folie. După 15-20 de minute îi curățaÈ›i de coji, seminÈ›e È™i cotoare. ÃŽi puneÈ›i apoi la scurs.
  • ÃŽntr-un blender (sau în vasul robotului de bucătărie) puneÈ›i crema de brânză, ardeii foarte bine scurÈ™i, usturoiul feliat, oÈ›etul balsamic, busuiocul, sarea, fulgii de chili (dacă-i preferaÈ›i) È™i piperul, după gust. AmestecaÈ›i câteva minute, până se omogenizează. GustaÈ›i È™i potriviÈ›i gustul după cum vă place – poate ceva mai sărat, aromat sau condimentat.
  • TurnaÈ›i sosul de ardei copÈ›i într-un castronel, îl acoperiÈ›i cu o folie È™i îl daÈ›i la rece măcar pentru o oră.
  • Noi l-am mâncat cu grisine È™i chipsuri de dovlecei. Dar îl puteÈ›i mânca È™i cu lipii, cartofi prăjiÈ›i, felii de mămăligă rece, biscuiÈ›i săraÈ›i (crackers), cu legume coapte ori alături de fripturi de pui sau de porc, reci sau calde.
Tags: