fbpx

Sos de ardei copți

sos de ardei copți

Ne plac ardeii copți nu doar în salate, în humus sau într-o mâncare. De data aceasta, i-am folosit într-un sos cremos, cu gust dens, o adevărată plăcere să-l mănânci lângă niște chipsuri sau lângă o friptură rece. Dacă v-am făcut poftă, vă lăsăm mai jos rețeta de sos de ardei copți, s-o încercați negreșit!

sos de ardei copți

Sos de ardei copți

5.0 from 2 votes
Course: gustareDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

25

minutes
timp de răcire

20

minute
Timp total

35

minutes

Ingrediente

  • 6 ardei capia

  • 200 g cremă de brânză

  • 2 caței de usturoi

  • 2 lingurițe de oțet balsamic

  • 1/2 linguriță de busuioc uscat

  • 1/2 linguriță de sare

  • Fulgi de chili (opțional)

  • Piper

Cum să faceți

  • Spălați ardeii și îi uscați cu un șervețel de hârtie. Îi așezați apoi pe tava de copt tapetată cu hârtie și îi coaceți 25-30 de minute la 200 de grade. Vedeți aici cum am făcut noi.
  • După ce s-au copt, îi presărați cu sare și îi acoperiți cu o folie. După 15-20 de minute îi curățați de coji, semințe și cotoare. Îi puneți apoi la scurs.
  • Într-un blender (sau în vasul robotului de bucătărie) puneți crema de brânză, ardeii foarte bine scurși, usturoiul feliat, oțetul balsamic, busuiocul, sarea, fulgii de chili (dacă-i preferați) și piperul, după gust. Amestecați câteva minute, până se omogenizează. Gustați și potriviți gustul după cum vă place – poate ceva mai sărat, aromat sau condimentat.
  • Turnați sosul de ardei copți într-un castronel, îl acoperiți cu o folie și îl dați la rece măcar pentru o oră.
  • Noi l-am mâncat cu grisine și chipsuri de dovlecei. Dar îl puteți mânca și cu lipii, cartofi prăjiți, felii de mămăligă rece, biscuiți sărați (crackers), cu legume coapte ori alături de fripturi de pui sau de porc, reci sau calde.
Tags: