fbpx

Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

Vara nu ar mai fi la fel de gustoasă fără această mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi. Dacă ați mai preparat-o, știți exact despre ce vorbim. Gustul și aroma ardeilor copți, sosul cremos de smântână și usturoi sunt absolut minunate! Iar dacă nu ați încercat-o, vedeți cum am făcut-o și notați-vă ingredientele, ar fi păcat să nu-i aflați gustul!

mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

5.0 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 10 ardei capia

  • 500 ml smântână de gătit

  • 1 ceapă

  • 3 caței de usturoi

  • 1 legătură de mărar

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • Puneți ardeii, spălați și bine șterși de apă, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi coaceți 30 de minute la 200 de grade. După ce s-au copt, îi presărați cu sare și îi acoperiți cu o folie. După 15-20 de minute îi curățați de coji, semințe și cotoare. Îi puneți apoi într-un castron.
  • Căliți ceapa în ulei. Adăugați un praf de sare, să se înmoaie mai repede. După ce a devenit translucidă, puneți ardeii tăiați felii sau așa cum au rămas după curățare, sare, piper, zeama care s-a strâns în castronul cu ardei copți și mai completați cu puțină apă, cât să se formeze un sos mai gros. Lăsați să fiarbă 3-4 minute, acoperit.
  • Apoi turnați smântâna, puneți usturoiul pisat sau dat pe răzătoare și mai lăsați să dea 1-2 clocote. Verdeața o lăsați pentru final, după ce ați stins focul.

Rețetă video

Tags: