fbpx

Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

Vara nu ar mai fi la fel de gustoasă fără această mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi. Dacă ați mai preparat-o, știți exact despre ce vorbim. Gustul și aroma ardeilor copți, sosul cremos de smântână și usturoi sunt absolut minunate! Iar dacă nu ați încercat-o, vedeți cum am făcut-o și notați-vă ingredientele, ar fi păcat să nu-i aflați gustul!

mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

5 from 2 votes
Course: prânz, cinăDifficulty: ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

25

minutes
Timp gătire

30

minutes
Timp total

55

minutes

Ingrediente

  • 10 10 ardei capia

  • 500 ml 500 smântână de gătit

  • 1 1 ceapă

  • 3 3 caÈ›ei de usturoi

  • 1 1 legătură de mărar

  • 1 1 legătură de pătrunjel

  • 2 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • Sare

  • Piper

Cum să faceți

  • PuneÈ›i ardeii, spălaÈ›i È™i bine È™terÈ™i de apă, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. ÃŽi coaceÈ›i 30 de minute la 200 de grade. După ce s-au copt, îi presăraÈ›i cu sare È™i îi acoperiÈ›i cu o folie. După 15-20 de minute îi curățaÈ›i de coji, seminÈ›e È™i cotoare. ÃŽi puneÈ›i apoi într-un castron.
  • CăliÈ›i ceapa în ulei. AdăugaÈ›i un praf de sare, să se înmoaie mai repede. După ce a devenit translucidă, puneÈ›i ardeii tăiaÈ›i felii sau aÈ™a cum au rămas după curățare, sare, piper, zeama care s-a strâns în castronul cu ardei copÈ›i È™i mai completaÈ›i cu puÈ›ină apă, cât să se formeze un sos mai gros. LăsaÈ›i să fiarbă 3-4 minute, acoperit.
  • Apoi turnaÈ›i smântâna, puneÈ›i usturoiul pisat sau dat pe răzătoare È™i mai lăsaÈ›i să dea 1-2 clocote. VerdeaÈ›a o lăsaÈ›i pentru final, după ce aÈ›i stins focul.

Rețetă video

Tags: