
Vara nu ar mai fi la fel de gustoasă fără această mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi. Dacă ați mai preparat-o, știți exact despre ce vorbim. Gustul și aroma ardeilor copți, sosul cremos de smântână și usturoi sunt absolut minunate! Iar dacă nu ați încercat-o, vedeți cum am făcut-o și notați-vă ingredientele, ar fi păcat să nu-i aflați gustul!

Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi
Porții
8
porțiiTimp preparare
25
minutesTimp gătire
30
minutesTimp total
55
minutesIngrediente
10 ardei capia
500 ml smântână de gătit
1 ceapă
3 caței de usturoi
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
Sare
Piper
Cum să faceți
- Puneți ardeii, spălați și bine șterși de apă, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îi coaceți 30 de minute la 200 de grade. După ce s-au copt, îi presărați cu sare și îi acoperiți cu o folie. După 15-20 de minute îi curățați de coji, semințe și cotoare. Îi puneți apoi într-un castron.
- Căliți ceapa în ulei. Adăugați un praf de sare, să se înmoaie mai repede. După ce a devenit translucidă, puneți ardeii tăiați felii sau așa cum au rămas după curățare, sare, piper, zeama care s-a strâns în castronul cu ardei copți și mai completați cu puțină apă, cât să se formeze un sos mai gros. Lăsați să fiarbă 3-4 minute, acoperit.
- Apoi turnați smântâna, puneți usturoiul pisat sau dat pe răzătoare și mai lăsați să dea 1-2 clocote. Verdeața o lăsați pentru final, după ce ați stins focul.
Rețetă video
s-ar putea să-ți placă și
Categorii
Newsletter
Etichete
ardei
avocado
bacon
brânză
brânză de vaci
carne tocata
carne tocată
cartofi
cașcaval
ceapă
ceapă roșie
ciocolată
ciuperci
cârnați
căpșuni
dovleac
dovlecei
faina
fasole
foi de plăcintă
foitaj
iaurt
lapte
lămâie
mere
morcovi
mozzarella
măsline
nucă
orez
ou
parmezan
pește
porc
pui
retete fara foc
roșii
smântână
sos de roșii
spanac
telemea
unt
usturoi
varză
vinete